Μάχη στην Αθήνα για τη δεξιά ψήφο και τους ένστολους

Μάχη στην Αθήνα για τη δεξιά ψήφο και τους ένστολους
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Οι κινήσεις Άρη Σπηλιωτόπουλου και Νικήτα Κακλαμάνη και η ψήφος διαμαρτυρίας. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Της Βίκυς Σαμαρά

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ενώ ο γαλάζιος εμφύλιος στο δήμο Αθηναίων καλά κρατεί, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Νικήτας Κακλαμάνης ολοκληρώνουν την παρουσίαση συνδυασμών και προγραμμάτων και μάχονται για την ψήφο παραδοσιακών δεξιών ακροατηρίων όπως οι ένστολοι.

Μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού “Αθήνα Μπορείς” που παρουσίασε χθες ο κ.Σπηλιωτόπουλος συγκαταλέγονται τρεις ένστολοι (ο αστυνομικός Αντώνης Βλάχος, ο νομικός και αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ ε.α Χρήστος Καλλίνης και ο συνταξιούχος αστυνομικός Αθανάσιος Σπυράκος). Ο κ.Κακλαμάνης έχει ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του (το οποιο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή) του πρώην διευθυντή της Αστυνομίας Αθηνών Ανδρέα Σγούρου και της τέως αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού Ευταξίας Αλεξάνδρα. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος θα είναι επίσης ο αστυνομικός Νίκος Αντωνόπουλος.

Ο κ.Σπηλιωτόπουλος προβάλλει ιδιαίτερα τα ζητήματα της ασφάλειας και της παράνομης μετανάστευσης, προσπαθώντας α λα Σαρκοζί σύμφωνα με το επιτελείο του, να προσελκύσει δεξιές ψήφους, ενώ ταυτόχρονα κάνει ανοίγματα στους ένστολους ψηφοφόρους. Από την πλευρά του κ.Κακλαμάνη πάντως εκτιμούν πως λόγω της δυσαρέσκειας των αστυνομικών τόσο απέναντι στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια όσο και στην περικοπή των εισοδημάτων τους, ο συνδυασμός “Αθήνα Πόλη της Ζωής μας” θα λάβει σημαντικό ποσοστό ψήφων διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική.

Ακόμη και το επίδομα των 500 ευρώ που ανακοίνωσε στο πλαίσιο της προεκλογικής διανομής του κοινωνικού μερίσματος η κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει τους δυσαρεστημένους ένστολους, δεδομένου ότι αφορά μικρό ποσοστό, κυρίως εξ αυτών που έχουν προσληφθεί την τελευταία πενταετία ή για διάφορους λόγους όπως πχ άδειες έχουν βρεθεί κάτω από το όριο των 1.500 ευρώ μεικτό μισθό.

Και οι δύο προερχόμενοι από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας υποψήφιοι πάντως θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις διαρροές από το άλλοτε προνομιακά γαλάζιο εκλογικό ακροατήριο των ενστόλων προς τη Χρυσή Αυγή, έστω και εάν η τελεταία δεν καταγράψει ισχυρή παρουσία συνολικά στο δήμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα