Ανησυχία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για αφορολόγητο και αξιολόγηση

Ανησυχία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για αφορολόγητο και αξιολόγηση
Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στο Προεδρικό Μέγαρο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Βουλευτές εξέφρασαν προβληματισμό σε Τσακαλώτο - Αχτσιόγλου για τον κίνδυνο επιβάρυνσης των αδύναμων. Προεκλογικές χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

Δέκτες τις έντονης ανησυχίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της διαπραγμάτευσης και ιδίως για τα βάρη που θα κληθούν να επωμιστούν οι αδύναμοι πολίτες ενόψει της μείωσης του αφορολόγητου ορίου έγιναν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Οι δύο υπουργοί ενημέρωσαν επί δύο ώρες τις Επιτροπές Παρακολούθησης και Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) Οικονομικών και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 20ης Μαρτίου όπου εισέπραξαν τον προβληματισμό των βουλευτών σχετικά με το ζήτημα των βαρών που ενδέχεται να επωμιστούν και πάλι τα αδύναμα στρώματα με την συμφωνία για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. Κυριότερη εστία ανησυχίας ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα της επικείμενης μείωσης του αφορολόγητου ορίου.

Την «αγωνία»τ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε μάλιστα και ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με το κλίμα στη συνεδρίαση ο κ. Ζαχαριάδης μίλησε για «ανησυχία» και «προβληματισμό» στις τάξεις των βουλευτών. Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε, πάντως, ότι οι βουλευτές εκφράστηκαν θετικά για τη δυνατότητα λήψης αντιμέτρων για πρώτη φορά στα χρόνια των μνημονίων. Διαβεβαίωσε επίσης ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μαζί και σημείωσε ότι στόχος και αγωνία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συμφωνία που θα είναι «οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη».

Ζαχαριάδης: Ο Ντάισελμπλουμ έχει εκλογές σήμερα…

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος διχώρισε τα μέτρα από τα αντίμετρα ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε δηκτικά: «ο κ. Ντάισελμπλουμ έχει εκλογές σήμερα». Ουσιαστικά δηλαδή άφησα να εννοηθεί ότι οι αναφορές του κατά της κυβέρνησης γίνονται για εσωτερική κατανάλωση στο εκλογικό σώμα της Ολλανδίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα