Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου με Ολάντ και Ντράγκι. Ναι στη συμφωνία σε βουλή και eurogroup

Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου με Ολάντ και Ντράγκι. Ναι στη συμφωνία σε βουλή και eurogroup

O ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι και τον Γάλλο πρόεδρο Φ. Ολάντ για τα επόμενα βήματα κύρωσης της συμφωνίας. Η επικοινωνία φαίνεται πως έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία, διαδοχικά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολάντ.

Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή των Ελλήνων κατά την αυριανή συνεδρίαση και, κυρίως η έγκριση της συμφωνίας από το Eurogroup της Παρασκευής.

Οι συνομιλίες έγιναν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Επιπλέον ο κ. Παυλόπουλος κατά την συνομιλία του με τον Γάλλο ομόλογό του, ευχήθηκε στον κ. Φρανσουά Ολάντ για τα 61α γενέθλιά του.

Ανακοινώθηκε η έκτακτη σύσκεψη των υπουργών οικονομικών των 19

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συναντηθούν εκτάκτως στις Βρυξέλλες στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) μεθαύριο Παρασκευή για να συζητήσουν σχετικά με το τρίτο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το πρόβλημα της διαδικασίας που προβάλει η Ζ. Κωνσταντοπούλου

Στο προσκήνιο βρίσκεται και πάλι η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς η πρόθεσή της να καθυστερήσει, κατά τα πρότυπα των προαιπαιτούμενων, τη διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγές αναφέρουν μάλιστα πως ο πρωθυπουργός μάταια προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της από χθες, προκειμένου να την ενημερώσει για το κατεπείγον της διαδικασίας και την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσουν σήμερα να συνεδριάζουν οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα