Γιατί ο Βαγγέλης εξακολουθεί να δίνει στη Ζωή λουλούδια

Γιατί ο Βαγγέλης εξακολουθεί να δίνει στη Ζωή λουλούδια
Συνάντηση του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη με την Ζωή Κωνσταντοπούλου την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ επικεντρώνει την κριτική του στον Τσίπρα και δίνει... ελαφρυντικά στην Κωνσταντοπούλου, θεωρώντας ότι η Πρόεδρος της Βουλής αποδομεί τον πρωθυπουργό εξ αριστερών

Η εικόνα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προσφέρει λουλούδια στη Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την εκλογή της στη θέση της προέδρου της Βουλής είχε προκαλέσει αίσθηση- καθώς η βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ είχε βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είχε αποφύγει να μεταβεί στο Μαξίμου για την παράδοση στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και νυν πρόεδρος της ΝΔ είχε πάντα εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις με τη διάδοχο του. Αυτό δεν τον εμπόδισε βέβαια στη συνέχεια να πρωτοστατεί στις επιθέσεις των γαλάζιων (μαζί με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ) κατά της προέδρου της Βουλής, με στόχο να τραβά την προσοχή όταν ο πρωθυπουργός έβγαινε κερδισμένος απο την κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, αλλά και να “χτίσει” στην κ.Κωνσταντοπούλου το προφίλ ενος αντίπαλου αριστερού εσωκομματικού δέους.

Μετά τη “στροφή στο ρεαλισμό” και το μνημόνιο του κ.Τσίπρα, ο κ.Μεϊμαράκης επικεντρώνει την κριτική του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και έχει απορρίψει εισηγήσεις για να βάλει την πρόεδρο της Βουλής στο στόχαστρο ακόμη και με πρόταση μομφής.

Κατά τη συνέντευξη του χθες στο ΣΚΑΪ μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ αναγνώρισε στην κ.Κωνσταντοπούλου ότι έχει “κι ένα δίκιο” όταν διαμαρτύρεται για την ψήφιση των μνημονιακών μέτρων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Δήλωσε μάλιστα ότι αν χρειαστεί θα της ξαναδώσει λουλούδια.

“Έχει δίκιο σε μερικά σημεία η κα Πρόεδρος. Δηλαδή, δεν μπορεί να τα φέρνει όλα κατεπείγοντα, δεν μπορεί να τα φέρνει με αυτή τη διαδικασία, δεν μπορεί να τα φέρνει σε ένα νομοσχέδιο και ίσως θα έλεγα ότι είναι συνεπής με αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει κάνει πάρα πολλά άλλα λάθη στο παρελθόν και αρνητικά που μπορεί κανείς να της προσάψει. Αλλά ας είμαστε και αντικειμενικοί κάπου. Σε αυτό ευθύνεται η κυβέρνηση, η οποία έχει την νομοθετική πρωτοβουλία και δεν ευθύνεται η πρόεδρος της Βουλής” είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ και σημειωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν σκέφτηκε ποτέ σοβαρά το θέμα της πρότασης μομφής γιατί είναι ζήτημα του πλειοψηφούντος κόμματος.

Ο λόγος πίσω από την αντιμετώπιση αυτή της κ.Κωνσταντοπούλου από τον κ.Μεϊμαράκη είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι η Πρόεδρος της Βουλής αποδομεί τον πρωθυπουργό εξ αριστερών. Την αφήνει λοιπόν να λειτουργεί ως “αριστερή συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ” και δεν μπαίνει στη λογική να απαλλάξει τον πρωθυπουργό από ένα πρόσωπο που το Μαξίμου πλέον αντιμετωπίζει ως πρόβλημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα