Ποτάμι: Καλούμε τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές

Ποτάμι: Καλούμε τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΕΤ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Ευρωκίνηση

Επιφυλάξεις για τη συμφωνία εκφράζει το Ποτάμι που δηλώνει παρόλα αυτά διατεθειμένο να ψηφίσει το νέο μνημόνιο προκειμένου να κρατηθεί η χώρα στον πυρήνα της Ευρώπης

Ένα, ένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετούνται επί της συμφωνίας που διαγράφεται και παίρνει το δρόμο προς τη Βουλή. Με ανακοίνωσή του το Ποτάμι σημειώνει πως “η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές μας, δεν είναι αυτή που θέλουμε. Αντιθέτως, είναι μια συμφωνία χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν 2 ή 3 μήνες”. Παρόλα αυτά, στο κόμμα του κ. Θεοδωράκη επιμένουν πως “αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης”.

Παρασκηνιακές προσπάθειες για συμφωνία γέφυρα

Το κόμμα του Ποταμιού αναφέρεται σε κύκλους σε Ελλάδα και εξωτερικό που δεν θέλουν μια οριστική συμφωνία, αλλά μια προσωρινή συμφωνία-γέφυρα. “Δεν συμφωνούμε στις παρασκηνιακές προσπάθειες ξένων, αλλά και ντόπιων «κύκλων» που θέλουν να αναβληθεί η συμφωνία και αντί αυτής να υπάρξει δάνειο «γέφυρα» μόνο για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες. Η αβεβαιότητα πρέπει επιτέλους να τελειώσει”.

Δεν είναι ικανή η κυβέρνηση, αλλά…

“Έχουμε επίγνωση ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος” σημειώνει στην ανακοίνωση του το Ποτάμι και συμπληρώνει πως “τα Μνημόνια αν δεν συνοδευτούν από μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε νέα αδιέξοδα”. Παρόλα αυτά ξεκαθαρίζουν σαφώς πως θα ταχθούν υπέρ της συμφωνίας: “Κυρίως, όμως, έχουμε επίγνωση ότι η χώρα δεν έχει μέλλον εκτός Ευρώπης”.

Να αφήσει ο πρωθυπουργός τις εφηβικές συμπεριφορές

“Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές (“δεν θέλω αλλά τι να κάνω;”) και να υπερασπιστεί την συμφωνία που ο ίδιος φέρνει. Η χώρα έχει μπροστά της ένα δύσκολο φθινόπωρο και ελπίζουμε όλοι να φερθούν με υπευθυνότητα” σημειώνουν κλείνοντας από το Ποτάμι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα