Πρόσωπο ‘έκπληξη’ για την Προεδρία του ΕΣΡ

Πρόσωπο ‘έκπληξη’ για την Προεδρία του ΕΣΡ
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ EUROKINISSI

Για την μάχη της Δευτέρας στην Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ετοιμάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημαντικό ραντεβού με τον νέο υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ στις 12 στο Μαξίμου

Η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι Συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων τονίζουν κυβερνητικές πηγές μετά την διαφαινόμενη άρνησή που υπάρχει για συναίνεση στην Διάσκεψη των Προέδρων που έχει συγκληθεί για το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή.

«Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της Ν.Δ να συμβάλει στη συγκρότηση του, αποτελεί θεσμική παρεκτροπή. Ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία κωλυσιεργίας», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Αυτό το οποίο επισημαίνεται είναι πως όσοι επιμείνουν να αρνούνται να συμβάλλουν στην συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου. Μάλιστα συμπληρώνουν «πως τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη Διάσκεψη των Προέδρων πρόσωπο για τη θέση του Προέδρου το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει».

Στις 12 αναμένεται το πρόσωπο που προτείνουν οι  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια να προβεί σε δηλώσεις.

Σε αυτό το κλίμα κυβερνητικές πηγές συμπληρώνουν πως «τη Δευτέρα ο Ελληνικός λαός θα βγάλει τα τελεσίδικα συμπεράσματα του για το αν ο πραγματικός στόχος τη Ν.Δ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία, με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα