Κοστούμια από παραστάσεις του ΚΘΒΕ στις βιτρίνες του ΟΤΕ Θεσσαλονίκης

Κοστούμια από παραστάσεις του ΚΘΒΕ στις βιτρίνες του ΟΤΕ Θεσσαλονίκης

Κοστούμια από το βεστιάριό του παρουσιάζει από αύριο μέχρι τις 10 Aπριλίου το ΚΘΒΕ στις βιτρίνες τέχνης του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη

Μια εικαστική ¨”παράσταση” που στήνει αύριο το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ) στις… βιτρίνες τέχνης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος στην οδό Καρόλου Ντηλ 33, στη Θεσσαλονίκη.

Στις εικαστικές βιτρίνες του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, οι περιπατητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν μέχρι τις 10 Απριλίου –αν όχι παράσταση αρχαίου δράματος, σαιξπηρικού έργου ή έργου του Μολιέρου – αλλά …τουλάχιστον τα κοστούμια τους.

Έτσι, ο “Οθέλλος” του Σαίξπηρ “συνομιλεί” εικαστικά στη βιτρίνα – σκηνή με τον Μολιέρο και τον Ευριπίδη.

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης προηγούμενης διοργάνωσης με τίτλο “Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο”, που πραγματοποίησε το ΚΘΒΕ στο Αλατζά Ιμαρέτ το περασμένο φθινόπωρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του θεάτρου.

Επιπλέον, αποτελεί προάγγελο μιας μεγάλης έκθεσης κοστουμιών του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο, που πρόκειται να εγκαινιαστεί τον Μάιο του 2017, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δάσους, που από φέτος αποκτά και διεθνή χαρακτήρα. Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια και των τριών εκθέσεων υπογράφει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.

Στις βιτρίνες τέχνης του ΟΤΕ, οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν από κοντά κοστούμια των Σ. Βασιλείου, Α. Βέττα, Δ. Ζαρίφη, Ρ. Γεωργιάδου, Γ. Ζιάκα, Γ. Μαυροϊδή, Α. Ντούτση, Φ. Πατρικαλάκη, Ι. Παπαντωνίου, Γ. Πάτσα, Ν. Σαχίνη, Β. Φωτόπουλου αλλά και ζωγραφικές μακέτες των Ν. Εγγονόπουλου, Λ. Ζαΐμη και Δ. Φωτόπουλου (αντίγραφα) οργανωμένα σε τρεις ενότητες: Αρχαίο Δράμα, Σέξπιρ και Μολιέρος.

Η Κλειώ Νικολάου και ο Ηλίας Σταματίου στην παράσταση του έργου του Μολιέρου “Ο αρχοντοχωριάτης” (Σκηνοθεσία: Σωκράτης Καραντινός. Κοστούμια: Νίκος Εγγονόπουλος), ΚΘΒΕ 1962.

Ζωγραφική μακέτα κοστουμιού του Βασίλη Φωτόπουλου στην αφίσα της παράστασης Σχολείο γυναικών (Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλίδης), ΚΘΒΕ 1976.

Ζωγραφικές μακέτες κοστουμιών της Ρένας Γεωργιάδου για την παράσταση του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Αγάπης αγώνας άγονος”(Σκηνοθεσία: Κανέλλος Αποστόλου), ΚΘΒΕ 1983.

(Φωτογραφίες: ΚΘΒΕ, με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα