Διαδικτυακή επίθεση Πολάκη σε Άδωνι με ρητορική πεζοδρομίου

Διαδικτυακή επίθεση Πολάκη σε Άδωνι με ρητορική πεζοδρομίου
Discussion regarding the priorities actions, at the plenary hall of the Greek parliament, on Dec. 15, 2015 / , 15 2015. Alexandros Michailidis / SOOC

Με μαντινάδα περί "παθημάτων" και "περιέργειας" και απειλές απάντησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στον Άδωνι Γεωργιάδη, μετά από επίκαιρη ερώτηση του τελευταίου (Pic)

Με ρητορική που θυμίζει “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” και μαφία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επέλεξε μέσω Facebook, να επιτεθεί στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο τελευταίος.

Ο κ. Πολάκης, αποκαλεί τον κ. Γεωργιάδη, “τηλεβιβλιοπώλη” και με μια μαντινάδα, της οποίας το νόημα σπεύδει να χαρακτηρίσει “μεταφορικό”, τον προειδοποιεί ότι θα πάθει το πάθημα της γάτας της περίεργης.

Το ύφος, πάντως του κ. Πολάκη για άλλη μια φορά (μετά την επιθυμία του να θάψει δημοσιογράφο), προκαλεί αποτροπιασμό, αφού η δήθεν μαγκιά και οι καλυμμένες απειλές, ταιριάζουν περισσότερο σε διάλογο μεταξύ χουλιγκάνων, παρά σε απάντηση υπουργού ευρωπαϊκής χώρας.

Η ανάρτηση Πολάκη

“Τηλεβιβλιοπώλη, άκουσα ότι περιφέρεσαι στα κλουβιά των παπαγάλων και με ύφος χιλίων καρδιναλίων μιλάς για μένα και τα Σφακιά. Αν θες να μάθεις τι λένε για μένα στα Σφακιά, κόπιασε να ρωτήσεις. Αναμένω 2-3 έγγραφα ακόμα, τα οποία θα έχω συγκεντρώσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Τότε θα λάβεις και τις απαντήσεις που ζητάς με την επίκαιρη ερώτησή σου.

Τις απαντήσεις που ζητάς,

σε μια βδομάδα θα ‘χεις

της γάτας της περίεργης

το πάθημα θα πάθεις

Υ.Γ. Για να προλάβω τις υστερικές κραυγές, τις δικές σου και των παπαγάλων, περί απειλών, διευκρινίζω ότι το νόημα της μαντινάδας είναι μεταφορικό. Άλλωστε όσο κι αν προσπαθείτε να το κρύψετε, είναι γνωστό ότι όσα χρόνια εσύ πούλαγες βιβλία από την τηλεόραση, εγώ μοχθούσα για να σώζω ανθρώπινες ζωές”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε μέσω Twitter, ζητώντας από τον κ. Πολάκη να του στείλει την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και παρέθεσε την ανάρτηση Πολάκη με την οποία -όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης- ο αναπληρωτής υπουργός δικαιολόγησε την μη παρουσία του στη Βουλή για να απαντήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα