Phoebe Snetsinger: Αφιερωμένο στη Αμερικανίδα παρατηρήτρια πουλιών το σημερινό google doodle

Phoebe Snetsinger: Αφιερωμένο στη Αμερικανίδα παρατηρήτρια πουλιών το σημερινό google doodle

Τη διάσημη παρατηρήτρια πουλιών, Phoebe Snetsinger, τιμά σήμερα η Google με το doodle της (Pics)

Η Phoebe Snetsinger ήταν Αμερικανίδα παρατηρήτρια πουλιών (birdwatcher), η πλέον διάσημη αυτού του “σπορ”, με παρατηρήσεις 8.398 ειδών στο ενεργητικό της.

Γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1931 στο Λέικ Ζούρικ της πολιτείας Ιλινόι των ΗΠΑ. Ήταν κόρη του “γκουρού” της διαφήμισης Λίο Μπερνέτ σπούδασε Γερμανική φιλολογία, προτού αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στην παρατήρηση πουλιών.

 

Από τον πατέρα της κληρονόμησε μεγάλη περιουσία που της επέτρεψε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να κυνηγήσει το πάθος της και να καταγράψει διαφορετικά είδη πτηνών. Ως ερασιτέχνης ορνιθολόγος κράτησε σημειώσεις για άγνωστα μέχρι τότε είδη. Οι ορνιθολόγοι θεωρούσαν πως υπάρχουν περίπου 6000 διαφορετικά είδη η Snetsinger, όμως τους διέψευσε.

Το 1981 διαγνώσθηκε με καρκίνο του δέρματος και οι γιατροί της έδωσαν έξι μήνες ζωής. Τότε ξεκίνησε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο προκειμένου να παρατηρεί τα πουλιά. Έζησε 17 ολόκληρα χρόνια μετά τη διάγνωση και σήμερα θα έκλεινε τα 85 της χρόνια.

Τελικά, έχασε τη ζωή της από αυτοκινητιστικό ατύχημα σε μια έρημη περιοχή της Μαδαγασκάρης. Στις 23 Νοεμβρίου ο οδηγός έτρεχε ανέμελος αφού δεν υπήρχαν άλλα αμάξια ωστόσο σε μια στροφή το βανάκι που την μετέφερε ανατράπηκε κι εκείνη βρήκε ακαριαίο θάνατο χτυπώντας το κεφάλι της στον ουρανό του αμαξιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα