Ο Μεϊμαράκης διεκδικεί για τη ΝΔ το ρόλο της ευρωπαϊκής παράταξης. Πως αντιμετωπίζει τους διαφωνούντες

Ο Μεϊμαράκης διεκδικεί για τη ΝΔ το ρόλο της ευρωπαϊκής παράταξης. Πως αντιμετωπίζει τους διαφωνούντες
Meeting of the Parliamentary Group of the New Democracy Party, in Athens, July 8, 2015 / , 8 2015. Sooc

Μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο θα συγκληθεί η ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συμφωνηθεί ή στάση της και να δεσμευθουν άπαντες σε μια στρατηγική. Πώς αντιμετωπίζει τους διαφωνούντες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ή στήριξη μιας συμφωνίας παραμένει η μοναδική επιλογή, καθώς η μόνη εναλλακτική θα ήταν η έξοδος από το ευρώ. Στη λογική αυτή κινήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στην Καθημερινή. Διεκδίκησε άλλωστε για τη ΝΔ το ρόλο της ευρωπαϊκής παράταξης και απέρριψε μάλιστα τα σενάρια δημιουργίας ενός νέου ευρωπαϊκού μετώπου με κορμό τη ΝΔ αλλά με μετασχηματισμό σε ένα νέο φορέα (σενάριο που είχαν λανσάρει οι σαμαρικοι και που θα έβλεπαν θετικά και ορισμένοι δελφινοι) .

Απέρριψε επίσης τα σενάρια της  ένταξης στη ΝΔ στελεχών από αλλά κόμματα με φιλοευρωπαικες θεσεις, εστιάζοντας το προσκλητήριο στους ψηφοφόρους (καθώς η συζήτηση και μόνο για συνεργασια με στελέχη κυρίως από το ΠΑΣΟΚ προκαλεί αντιδράσεις και αντισυσπειρωσεις στην παραδοσιακή κεντροδεξιά και χαρακτηριστικά ήταν τα σχόλια του Ευάγγελου Αντώναρου χθες στο facebook για τα περί ευρωπαϊκού κόμματος).

Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως έχει να αντιμετωπίσει και τη δυσφορία βουλευτών που δεν θέλουν και ως αντιπολίτευση να ψηφίζουν δυσάρεστα μέτρα αλλά και διαφωνούντες με εσωκομματικές φιλοδοξίες που θέλουν να απειλούν με καταψήφιση μιας κακής συμφωνίας.

Για αυτό και σχεδιάζει να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. Έτσι με δημοκρατικές διαδικασίες, διάλογο και μασάζ στους  βουλευτές θα διασφαλίσει την ενιαία στάση της ΝΔ στη βουλή. Και παράλληλα θα ξεκινήσει ή προετοιμασία για εκλογές, τις οποίες η Συγγρού θεωρεί βέβαιες και τις τοποθετεί στα τέλη Οκτωβρίου.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα