Συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής

Συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής
Greek Prime Minister Alexis Tsipras leaves the Maximos Mansion, in Athens, Greece on July 6, 2015. sooc

Με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις για τη επίτευξη συμφωνίας συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών το μεσημέρι

Συνεδρίασε από τις 11 το πρωί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την επίτευξη συμφωνίας, που συνεχίζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς.

Χθες οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είχαν πολύωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, που ξεκίνησε στις έξι το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Δεν έγινα  δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά επί τάπητος τέθηκαν τα προαπαιτούμενα μέτρα και μεταρρυθμίσεις για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου από τον ESM, με κυβερνητικέ πηγές να σημειώνουν ότι αυτά δεν κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις και να διαβεβαιώνουν ότι το νέο πακέτο προαπαιτούμενων θα έρθει μαζί με τη συμφωνία στη Βουλή, ως ειδικό άρθρο και όχι ξεχωριστά.

Η νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών με τους εκπροσώπους των θεσμών έχει προγραμματισθεί για τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα