Το 2060, οι περισσότεροι (παρόντες) χρήστες του FB θα έχουν πεθάνει….

Το 2060, οι περισσότεροι (παρόντες) χρήστες του FB θα έχουν πεθάνει….

Το 2013 υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 μέλη από  τις ΗΠΑ και μερικά εκατομμύρια απ’όλη τη γη θα έχουν πεθάνει μέχρι και το τέλος της χρονιάς

Θα υπάρχει το Facebook το 2060; Και αν ναι τι μορφή θα έχει; Ποιοί θα είναι οι χρήστες του; Μήπως η πλειονότητά των προφίλ ανήκουν σε νεκρούς; Δεν είναι αστείο.

Αν όλοι αυτοί που το χρησιμοποιούν σήμερα, εξακολουθήσουν να είναι εγγεγραμμένοι και μετά από δεκαετίες τότε το FB θα γίνει ένα απέραντο νεκροταφείο με προφίλ, που αντί να πηγαίνεις στον τάφο να αφήνεις λουλούδια θα πηγαίνεις στον τοίχο και θα γράφεις αφιερώσεις στον αναχωρήσαντα για άλλους κόσμους.

Το 2013 υπολογίζεται ότι περίπου 300.000 μέλη από  τις ΗΠΑ και μερικά εκατομμύρια απ’όλη τη γη θα έχουν πεθάνει μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Βέβαια κάποιος μπορεί να πει ότι το δίκτυο μπορεί να συνεχίσει να προσελκύει νεαρά άτομα και έτσι να διατηρήσει ένα είδος δημογραφικής και ηλικιακής ισορροπίας.

Από την άλλη είναι ήδη εμφανές ότι οι χρήστες των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης πάντα βρίσκουν ότι το νέο είναι πιο ελκυστικό και συναρπαστικό. Δεν αποκλείεται λοιπόν στο μέλλον να δούμε και άλλα δίκτυα να κερδίζουν μέσα σε λίγο χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους και τα παλιά να φυλλορροούν.

Ακόμα και έτσι το FB θα έχει κάτι πολύ νοσταλγικό σαν τα παλιά βινύλια σήμερα. Παππούδες και γιαγιάδες θα δείχνουν στις οθόνες τις παλιές φωτογραφίες στα εγγόνια τους και θα προκύψει ένα νέο επάγγελμα που θα είναι κάτι σαν ψηφιακός αρχαιολόγος….

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα