Κικίλιας και Stojakovic “βάζουν καλάθι” στο MSN και εξηγούν τους κανόνες του team spirit

Κικίλιας και Stojakovic “βάζουν καλάθι” στο MSN και εξηγούν τους κανόνες του team spirit

Έξι μήνες μετά την επιστροφή του MSN στην αγκαλιά της Microsoft. Τα νούμερα, η επιτυχία και ο τρόπος να σκαρφαλώσεις στην κορυφή μέσα από τα μάτια του Peja Stojakovic και του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια. Το NEWS 247 στην εκδήλωση του ΜSΝ (Pics)

Με προσκεκλημένους δύο λαμπερά ονόματα, τον πρωταθλητή του ΝΒΑ, Peja Stojakovic και τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, το νέο msn.com , γιόρτασε τους πρώτους έξι μήνες ζωής του στην ελληνική αγορά, έχοντας ήδη στο “βιογραφικό” του την ευρύτατη αποδοχή του “ψηφιακού” κοινού και υψηλά νούμερα επισκεψιμότητας (unique visitors).

Στον απόηχο της πολλά υποσχόμενης πορείας στον ψηφιακό χώρο της ενημέρωσης, το κτίριο της Microsoft στο Μαρούσι άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το πρωί της Πέμπτης, στα πλαίσια της εκδήλωσης με τίτλο ” Driven From Within“, προκειμένου να αναλυθούν οι “κανόνες του παιχνιδιού” που στέφονται με επιτυχία, η σημασία της συλλογικότητας και του ομαδικού πνεύματος, η αξία των “ρόλων”, η μεθοδικότητα, αλλά και το ποια πρέπει να είναι τα σωστά κίνητρα σε κάθε προσπάθεια.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Νίκος Παπαϊωάννου, αρχισυντάκτης του νέου MSN.

Πόσο σημαντικό είναι να ξέρεις να ηγείσαι της ομάδας σου; Αρκεί μόνο να έχεις το ταλέντο για να πας παρακάτω; Ο στόχος ή το κίνητρο σε ωθούν να υπερβείς τα όρια του εαυτού σου; Και τελικά, πόσο μακρύς είναι ο δρόμος της επιτυχίας;

“Σκεφτείτε ένα παγόβουνο. Στην κορυφή του βλέπεις επιτυχημένους ανθρώπους. Από κάτω όμως μπορείς να δεις τα δάκρυα, την προσπάθεια, τα χαμόγελα, τον ιδρώτα. Όλα όσα κάνουν τον καθένα από εμάς να φτάσει ψηλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο μιας καριέρας με ανοδική πορεία”, ανέφερε η General Manager της Microsoft Ελλάς, Πέγκυ Αντωνάκου, η οποία και προλόγισε την εκδήλωση. Χαρακτήρισε την ομάδα του ελληνικού MSN “επιθετική”, ενώ πρόσθεσε ότι “το MSN γύρισε έξι μήνες μετά στην αγκαλιά της Mcrosoft με μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ήδη έχει στο ενεργητικό της 4 εκατ. unique visitors. Και επειδή μάς αρέσει να πανηγυρίζουμε, να είμαστε πρώτοι, αλλά και να συμπεριφερόμαστε σαν πρωταθλητές, αποφασίσαμε να κρατήσουμε τη φλόγα μέσα στην κοιλιά μας (όπως είθισται να λένε στην Αμερική). Και επεισή αυτό από μόνο του δεν αρκεί, καλέσαμε σήμερα εδώ τον κ. Stojakovic και τον κ. Κικίλια για να μάς εξηγήσουν τη σημασία του team spirit”.

Η Executive Producer του “φρέσκου” και ανανεομένου msn.com με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, Δήμητρα Λέτσα εξήγησε από την πλευρά της ότι το ποικίλης ύλης σάιτ αποτελεί ένα δείγμα ελληνικού sucess story, ενώ τόνισε πόσο σημαντικό είναι οι αρχές του πρωταθλητισμού να μπορούν να εφαρμόζονται στο χώρο των επιχειρήσεων. “Στόχος μας είναι το project μας να φτάσει ακόμη πιο ψηλά, αλλά και να αντιληφθούμε το ρόλο της ηγεσίας και του ομαδικού παίκτη”.

 

Ακολούθως ο Peja Stojakovic και ο Βασίλης Κικίλιας, εξήγησαν με τη σειρά τους πώς μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί σωστά τα ταλέντα του, πώς οι εμπειρίες και τα βιώματα πρέπει να γίνουν “μπούσουλας” στην επαγγελματική πορεία, υπογράμμισαν την αξία της ειλικρίνειας, αλλά και της ευθύτητας στο χώρο εργασίας και ανέλυσαν το τρόπο έμπνευσης μιας ομάδας, καθώς όπως και οι δύο συμφώνησαν “δεν αρκεί το ταλέντο, αλλά η σκληρή δουλειά. Να σου δείξουν κάτι και αφού το επεξεργαστείς, να γίνει κτήμα σου, δεύτερή σου φύση και τελικά, ο ίδιος σου ο εαυτός”.

Ο Σέρβος καλαθοσφαιριστής Πέτζα Στογιάκοβιτς μίλησε για το πώς έσπρωχνε καθημερινά τον εαυτό του στον επόμενο στόχο, μέχρι να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο στο ΝΒΑ: “Δεν έλεγα σε κανέναν το που θέλω να φτάσω. Το ήξερα μόνο εγώ. Και δούλευα σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση. Στις επιχειρήσεις ισχύει ό,τι και στο ΝΒΑ ή το μπάσκετ γενικότερα. Υπάρχει πάντα κάποιος είτε μέσα στην ομάδα, είτε έξω από αυτήν, που θέλει τη δική σου θέση. Αυτό είναι θεμιτό. Δημιουργεί ανταγωνισμό και είναι μία πρόκληση, που ανέβασε το δικό μου επίπεδο, αλλά και εκείνο των ομάδων που έπαιξα”.

Μιλώντας για τις δυσκολίες, αλλά και για το προφίλ που καλλιέργησε στον αθλητικό χώρο, ο ίδιος πρόσθεσε: “Ήμουν τυχερός γιατί βρήκα το ταλέντο και το που ανήκω μικρός. Είναι σίγουρα και θέμα τύχης. Υπάρχουν και θυσίες όμως. Είχα έντονη σωματική επιβάρυνση από μικρή ηλικία. Στο τέλος της καριέρας μου ζούσα με φάρμακα. Το όνειρό μου ήταν αυτό και χαίρομαι που το κατάφερα με τους Μάβερικς.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνεις ποια είναι  η πορεία σου. Όταν κυνηγάς έναν στόχο δεν έχεις πίεση. Απλά τον κυνηγάς, με σκληρή δουλειά. Όταν τον πετύχεις όμως, τότε ξεκινάνε να σε κυνηγούν. Εκείνο το σημείο είναι το πιο δύσκολο. Τα πρώτα χρόνια ήταν σκέτη τρέλα. Πολλά νέα παιδιά ήθελαν τη θέση μου και έπρεπε να την προστατεύσω. Πρέπει να είσαι πειθαρχημένος και να μην παρασύρεσαι από τις επιτυχίες.

Η πίεση όμως μου αρέσει και λειτουργώ καλύτερα. Αναζητούσα στιγμές σε ένα ματς που θα έκανα τη διαφορά χωρίς να δείχνω ασέβεια προς τους συμπαίκτες μου. Φρόντιζα με τα έργα μου να κάνω την ομάδα μου να με σέβεται. Όταν είσαι ηγέτης πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος σου. Εγώ που έκανα 10 ώρες προπόνηση την ημέρα είχα περισσότερες πιθανότητες να ευστοχήσω στο τελευταίο σουτ από κάποιον άλλον προπονούνταν μόνο τρεις ώρες”.

Για το τέλος της καριέρας του, ο ίδιος είπε: “Όταν τελείωσα το μπάσκετ για 1-2 χρόνια ήμουν χαμένος. Δεν ήξερα πώς να κινηθώ. Είχα όμως φροντίσει να προετοιμάσω τον εαυτό μου για το επόμενο βήμα. Έχω το πλεονέκτημα να κάνω ακόμη κάτι που αγαπάω και πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω. Η επόμενη ημέρα είναι εντελώς διαφορετική, αλλά είναι σίγουρα καινούρια, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να διορθώσεις πράγματα και να μην περιμένεις απλά σαν απελπισμένος”.

 

Ο βουλευτής της ΝΔ από την πλευρά του, είπε πόσο σημαντική είναι η δουλειά και η συγκέντρωση στον στόχο: “Εγώ ήμουν από εκείνους που έπρεπε να δουλέψω πιο σκληρά, γιατί δεν είχα το ίδιο ταλέντο, που διέθεταν άλλοι πιο προικισμένοι συναθλητές μου. Και προσπάθησα. Με τη δουλειά κατάφερα να σπάσω το στερεότυπο που λέει πως ο αθλητής, δεν μπορεί να γίνει επιστήμονας και απαγορεύεται να ασχοληθεί με την πολιτική. Πρέπει πάντα να ρισκάρουμε για να φτάσουμε στο στόχο μας και να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα”.

Και συνέχισε: “Αν υπάρχει ένας στόχος τότε το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι ταλέντο, σκληρή δουλειά και προσωπικότητα. Μικροί στόχοι, τους θέτεις, τους καταφέρνεις, νιώθεις ικανοποίηση, πας στον μεγαλύτερο και πάλι το ίδιο. Έτσι φτάνεις ψηλά. Με το να είσαι προσηλωμένος στο στόχο σου.

Πρέπει όμως να είσαι ειλικρινής και δίκαιος. Και αυτό στην πορεία, αν θέλεις να ελέγξεις τους κανόνες και τους όρους ενός παιχνιδιού, θα σε ανταμείψει. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν ρόλοι. Όλοι έχουν διαφορετικά συστατικά που συναποτελούν στην επιτυχία και πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά. Δεν μπορείς να έχεις μία ομάδα που αποτελείται μόνο από σταρ. Δεν θα δουλέψει. Απαιτείται και αυτός που είναι λιγότερο καλός, αλλά σε περιόδους κρίσης, μπορεί να ανταπεξέλθει. Σε αυτόν άλλωστε, στρέφονται όλοι όταν προκύπτουν συνθήκες πίεσης. Ούτε για εμένα ήταν εύκολο να χειρίζομαι και να διοικώ ένα υπουργείο με 55.000 άτομα προσωπικό, αξιωματικούς διαφορετικών ηλικιών και με τους περισσότερους να βρίσκονται στο τέλος της καριέρας τους. Όμως βρήκα τον τρόπο. Και μπορεί να μην ήταν η χρηματική ανταμοιβή, αλλά ήμουν στο πλευρό τους. Οκτώ μήνες σε όλη την Ελλάδα, τρέξιμο στα περισσότερα Α.Τ. και Π.Υ. και συζήτηση με τους περισσότερους αξιωματικούς. Δεν ήταν απλό”.

Με το συμπέρασμα ότι “πολλές φορές στο δρόμο της επιτυχίας, αναγκάζεσαι να γκρεμίσεις τα ιδανικά σου, ωστόσο πρέπει να βρεις το επόμενο βήμα που θα σε κρατήσει όρθιο”, αλλά και την υπενθύμιση ότι “όσοι πέτυχαν, αποδοκιμάστηκαν τελικά στην εποχή τους”, ολοκληρώθηκαν τα “μαθήματα ενίσχυσης της προσωπικής αυτοπεποίθησης” στο “μέγαρo” του Αμαρουσίου.

Καταλάβαμε ή όχι τα ελληνικά του νέου περιφερειακού διευθυντή του msn (γαλλικής καταγωγής) – ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό για την προσπάθειά του στα “καλημέρα”, “καλησπέρα”, “ευχαριστώ” κτλ – Olivier Langlois, το μήνυμα που λάβαμε ήταν ένα: “Μην υποτιμάτε τους εαυτούς σας και την ομάδα σας. Γιατί όλοι μαζί μπορείτε να κατακτήσετε το υψηλό σκαλοπάτι της απόλυτης επιτυχίας”.

Να σημειωθεί ότι το νέο msn.com λανσαρίστηκε σε 57 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, τον περασμένο Οκτώβριο. Διαθέτει επτά εφαρμογές στις πλατφόρμες Windows, Android και iOS. Τον Ιανουάριο ξεπέρασε τα 4.000.000 Unique Users και βρίσκεται πλέον στην κορυφή της ελληνικής αγοράς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα