Αργεί ο ανασχηματισμός

Αργεί ο ανασχηματισμός
Στιγμιότυπο από το Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015. Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε εκτάκτως την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης και το Κυβερνητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του Eurogroup. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο ανασχηματισμός καθώς υπάρχουν θεσμικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν. Αρχής γενομένης από τον νέο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Μένει “πίσω” ο ανασχηματισμός μετά την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά για τα κανάλια.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, δεν είναι στις τωρινές προτεραιότητες της κυβέρνησης καθώς, όπως αναφέρεται με νόημα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν θεσμικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν.

Όπως φαίνεται, το πιθανότερο σενάριο είναι ο ανασχηματισμός να πραγματοποιηθεί μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Νωρίτερα άλλωστε, πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν πως προέχει την ερχόμενη Δευτέρα η κατάθεση στη Βουλή της νέας νομοθετικής “ρύθμισης – γέφυρας” που θα αφορά στην κατοχύρωση προσωρινής άδειας από τους ιδιοκτήτες καναλιών, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν ένα χρηματικό ποσό ετησίως για να λάβουν την προσωρινή άδεια εκπομπής.

Επιπλέον, έχει προαναγγελθεί από τον κ. Βούτση Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με σκοπό να προχωρήσει άμεσα η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, πρωτοβουλία που, επίσης, αναμένεται να ληφθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

“Την Δευτέρα θα γίνει σαφές αν η ΝΔ ενδιαφέρεται για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ή για την διαιώνιση της αυθαιρεσίας”

“Την Δευτέρα θα γίνει σαφές αν η ΝΔ ενδιαφέρεται για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ή για την διαιώνιση της αυθαιρεσίας”, αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

“Αν, πράγματι, η ΝΔ υποστηρίζει πραγματικά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ με τις πλήρεις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, δεν έχει παρά να σταματήσει το κρυφτό με τους θεσμούς και να προσέλθει, την Δευτέρα στις 5μμ στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με διάθεση να συμβάλλει στην συγκρότησή του”, ξεκαθαρίζεται.

“Οι υπεκφυγές και τα προσχήματα έχουν τελειώσει.

Η απόφαση του ΣτΕ είναι δεδομένη και μας δεσμεύει όλους, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία.

Εκτός αν η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της, αλλά για την με κάθε τρόπο παρακώλυση της συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να μην ρυθμιστεί ποτέ το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Κυριακή κοντή γιορτή. Την Δευτέρα όλος ο ελληνικός λαός θα έχει καταλάβει, πλέον, τι ακριβώς επιθυμεί και επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης”, καταλήγει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Εν τω μεταξύ, όλες τις τρέχουσες εξελίξεις, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα κανάλια, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης. Η συνεδρίαση, στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, διήρκεσε περί τις τρεις ώρες και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα