Στην τελική ευθεία για συμφωνία: Επί τάπητος τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης

Στην τελική ευθεία για συμφωνία: Επί τάπητος τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης
Nikos Libertas / SOOC

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει το νέο πακέτο προαπαιτούμενων να έρθει μαζί με τη συμφωνία στη Βουλή και όχι ξεχωριστά. Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών θα έχουν το μεσημέρι της Κυριακής Τσακαλώτος - Σταθάκης

Τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση που είχαν το Σάββατο με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης αντίστοιχα,

Τα προαπαιτούμενα μέτρα και μεταρρυθμίσεις για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου από τον ESM βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της συνάντησης των θεσμών με τους FAZ: Συμφωνία με την Ελλάδα έως τις 14 Αυγούστου.

Η ελληνική πλευρά ζητά οι όποιες απαιτήσεις για νομοθέτηση μέτρων και μεταρρυθμίσεων πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης να έρθει μαζί με τη συμφωνία και ως μέρος της και όχι απομονωμένα ως τρίτο πακέτο, όπως ζητούν εδώ και καιρό οι δανειστές και κυρίως οι πιο σκληροπυρηνικές χώρες.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι το νέο πακέτο προαπαιτούμενων θα έρθει μαζί με τη συμφωνία στη Βουλή, ως ειδικό άρθρο και όχι ξεχωριστά, ενώ για το περιεχόμενο του σημειώνουν πως “δεν κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων.

Έχοντας στα χέρια τους το προσχέδιο του νέου μνημονίου, οι  κ.κ. Σταθάκης και Τσακαλώτος θα συναντηθούν εκ νέου με τους εκπροσώπους των θεσμών στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, οπότε και αναμένεται να κριθεί το κατά πόσο είναι εφικτό να κλείσει η συμφωνία έως την Τρίτη, όπως επιθυμεί η Αθήνα.

Φωτογραφία: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα