Συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών

Συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών
ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση της Τρόικας με τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο (φωτο) και Γιώργο Σταθάκη στο ξενοδοχείο Χίλτον.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ η διαπραγμάτευση έχει εισέλθει στην πιο κρίσιμη φάση

Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών είχαν το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

“Μόλις φτάσουμε στην τελική ευθεία θα γίνουν οι συζητήσεις που πρέπει. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά” είπε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, εισερχόμενος στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με το κουαρτέτο.

Για το δημοσίευμα της Welt Am Sonntag που υποστηρίζει ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία ο κ. Σταθάκης είπε: “Μπορεί να είναι ακριβές”.

Η διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εισέρχεται πλέον στην πιο καθοριστική της φάση, καθώς εντός του σαββατοκύριακου αναμένεται να κριθεί εάν τελικώς είναι εφικτή η επίτευξη οριστικής συμφωνίας για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα των 86 δισ. ευρώ ή εάν θα απαιτηθεί ένα ακόμη δάνειο – γέφυρα ύψους περί τα 5 δισ. ευρώ.

Εντός των ερχόμενων ωρών τα τεχνικά κλιμάκια θα εργάζονται πυρετωδώς και σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να κλείσουν και τα τελευταία ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης, καθώς η Κυβέρνηση έχει ήδη στα χέρια της το προσχέδιο του νέου μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης θα έχουν αύριο Κυριακή εκ νέου συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα