ΝΔ: Ευκαιρία για άνοιγμα στους ‘μεταρρυθμιστές’ της κεντροαριστεράς το εργασιακό

ΝΔ: Ευκαιρία για άνοιγμα στους ‘μεταρρυθμιστές’ της κεντροαριστεράς το εργασιακό
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Λοβέρδος και Φωτήλας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" για την απασχόληση. Πως υποδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ τις αναφορές Σαμαρά για Λοβέρδο και Μανιάτη. Τι λέει ο Μητσοτάκης

Ως ευκαιρία όχι μόνο για αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για πολιτικά ανοίγματα σε όμορους πολιτικούς χώρους στη βάση της αντίθεσης –σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη- «μεταρρυθμιστών-λαϊκιστών» αντιμετωπίζουν στη ΝΔ τη στάση που θα κρατήσουν έναντι των αλλαγών που έρχονται στο εργασιακό.

Αν και από τη Συγγρού τονίζουν ότι το άνοιγμα αυτό πρωτίστως αφορά την κοινωνία και δευτερευόντως τα πολιτικά πρόσωπα ή τα πολιτικά κόμματα και πως κάθε τέτοια συζήτηση είναι πρόωρη, εντούτοις δείγμα των προθέσεων της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι προσκεκλημένοι ομιλητές στην αυριανή ημερίδα του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» για «μια αποτελεσματική πολιτική απασχόλησης».

Εκτός των στελεχών της ΝΔ, προεξάρχοντος του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, πανεπιστημιακών και επιστημονικών συνεργατών των εργοδοτικών οργανώσεων, ξεχωρίζουν οι παρουσίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργού Εργασίας Αντρέα Λοβέρδου, καθώς και του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα που θα είναι εκ των βασικών εισηγητών της εκδήλωσης.

Μάλιστα το όνομα του Αντρέα Λοβέρδου, μαζί με του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, αλλά και της Άννας Διαμαντοπούλου, ενεπλάκη και από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά στα πρόσωπα εκείνα που ο πρώην πρωθυπουργός τα θεωρεί ως «πραγματικούς μεταρρυθμιστές» που η ΝΔ «πρέπει να προσεγγίσει» από όλους τους χώρους, ξεκινώντας από τη Δεξιά και φτάνοντας μέχρι την Κεντροαριστερά, ενώ πολύ καλά λόγια είχε και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι αναφορές αυτές του κ. Σαμαρά προκάλεσαν έντονη ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ και δυσαρέσκεια για το ότι τόσο ο κ. Λοβέρδος όσο και ο κ. Μανιάτης δεν προέβησαν σε δηλώσεις που να παίρνουν αποστάσεις από τα λεγόμενα του τέως πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η συζήτηση για μετεγγραφές εν ενεργεία βουλευτών άλλων κομμάτων, ωστόσο εκφράζει την άποψη ότι η ΝΔ θα πρέπει να εκφράσει τις «πραγματικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου» καθώς όπως τονίζει «σήμερα η πραγματική διαχωριστική γραμμή στη χώρα δεν είναι τόσο μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, είναι μεταξύ μεταρρυθμιστών και λαϊκιστών».

Φόρουμ για την απασχόληση

Η ημερίδα του Ιδρύματος Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» θα γίνει αύριο το απόγευμα στις 5:30, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι και θα έχει θέμα «για μια αποτελεσματική πολιτική απασχόλησης». Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ εναρκτήριες ομιλίες θα κάνουν οι Λευτέρης Αυγενάκης (γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ), Βασίλης Οικονόμου (τομεάρχης Εργασίας ΝΔ) και Ρόδη Κράτσα (πρόεδρος του Ιδρύματος).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα