Κ. Αντωνάκης: Κάποιοι προσδοκούν ανατροπή Πούτιν. Ο πραγματικός όμως κίνδυνος είναι άλλος

default image

Το παγκόσμιο “παιχνίδι” της φωτιάς, αυτό της τρομοκρατίας, και τον ρόλο της Δύσης αναλύει ο Δρ.Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστηµίου “PARIS 2”  κ. Κ. Αντωνάκης. Τι αναφέρει για τον ρόλο των ΗΠΑ και ποιοι θέλουν να προκαλέσουν αναταραχή στο εσωτερικό της Ρωσίας

Την περασμένη Τρίτη η παγκόσμια κοινή γνώμη συγκλονίστηκε από ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα. Η Τουρκία δέχθηκε ένα σφοδρό χτύπημα στην καρδιά της, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι και να τραυματισθούν ακόμη δεκαπέντε.

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τα όσα δραματικά έζησαν και η ανασφάλεια πλημμύρισε ξανά -όχι μόνο την Τουρκία- αλλά ολόκληρη τη Δύση. Είμαστε εν αναμονή του επόμενου χτυπήματος ή μπορούμε να ελέγξουμε την εξάπλωση της φωτιάς;

Ο Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστηµίου “PARIS 2”  κ. Κ. Αντωνάκης δηλώνει “απογοητευμένος με την παγκόσμια ελίτ” σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Τα τελευταία χρόνια ζούμε ένα παιχνίδι με την φωτιά το οποίο έχει προέλθει από την μη προνοητικότητα και τον καιροσκοπισμό των ελίτ του ελευθέρου κόσμου. Για πολλά χρόνια η Δύση “έπαιξε” με το Ισλάμ, δεν εστίασε ποτέ με την πρέπουσα σημασία στο θέμα της μετανάστευσης και στο προσφυγικό, ενώ ο “μαύρος χρυσός” και όσα διαδραματίστηκαν με την Σαουδική Αραβία ουσιαστικά αποτέλεσαν κελεύσματα της Δύσης για τα προσωπικά της οφέλη”. 

Το “παιχνίδι” θανάτου

Πως ξεκίνησε όμως η ανατροπή της ισορροπίας; Κατά τον κ. Αντωνάκη η Δύση δεν κατάφερε ποτέ να αφομοιώσει τους Μουσουλμάνους ακόμη και αυτούς της δεύτερης ή τρίτης γενιάς. “Το παιχνίδι θανάτου με το Ισλάμ ξεκινά το 1979 και ως σταθμούς θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την μακρά “επένδυση” των ΗΠΑ στο  Αφγανιστάν και τους Ταλιμπάν και την εμπλοκή των Σαουδαράβων στην 11η Σεπτεμβρίου. Ακολούθησαν τα χτυπήματα στη Μαδρίτη και αντίστοιχα του Λονδίνου, ενώ το πρόσφατο χτύπημα στο “Charlie Hebdo” θα πρέπει να αναλυθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον” αναφέρει ο κ. Αντωνάκης. Όσον αφορά το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη εξηγεί: “Δυστυχώς, το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, ήταν η  “ανταμοιβή” της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν για τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιώντας τους για να χτυπήσει τους Κούρδους. Αυτόν τον καιροσκοπισμό πληρώνει η Τουρκία δεχόμενη τα φρούτα του… κακού”.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει “αυτός ο πόλεμος μόνο με τη δράση και την συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών του Δυτικού κόσμου και της Ρωσίας θα μπορούσε να φέρει κάποιο αποτελέσματα. Και μην ξεχνάμε πως ο εχθρός δεν είναι ο Άσαντ. Η Συρία είναι ένα κομβικό σημείο, πλέον όμως η τρομοκρατία έχει εγκατασταθεί ακόμη και στις ρίζες της Δύσης”

Κάποιοι θέλουν ανατροπή Πούτιν

Για την Ρωσία –κατά τον κ.Αντωνάκη- τα δεδομένα είναι πιο πολύπλοκα. “Κάποιοι δυτικοί έφθασαν στα όρια την ρωσική πολιτική το 2008 (κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι) και στη συνέχεια με το ζήτημα της Ουκρανίας, ενώ Αμερική και Ευρώπη αποσκοπούσαν -ίσως ακόμη και σήμερα- στην απομόνωση και την αποκαθήλωση του Πούτιν. Η Ρωσία βρίσκεται σε βαθιά κρίση και κάποιοι προσβλέπουν στην ανατροπή του Πούτιν” αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: “Αυτό όμως είναι καταστροφικό. Γιατί  γιατί ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι ο Πούτιν αλλά η τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους που γιγαντώθηκε με τις “ευλογίες” της Δύσης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα