‘Προσυνεννοημένο’ χαρακτηρίζει η ΝΔ μάρτυρα που κατήγγειλε παρέμβαση Σαμαρά στο Ντυνάν

‘Προσυνεννοημένο’ χαρακτηρίζει η ΝΔ μάρτυρα που κατήγγειλε παρέμβαση Σαμαρά στο Ντυνάν
Η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997- 2014: Εξέταση μάρτυρος,ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν» Κωνσταντίνος Κρέτσης.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Η ΝΔ κατήγγειλε ότι ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του Ντυνάν Κ. Κρέτσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας

Την αξιοπιστία μάρτυρα ο οποίος κατήγγειλε παρέμβαση του διευθυντή του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα, στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν κατ΄εντολή της Τράπεζας Πειραιώς αμφισβήτησε η ΝΔ αποκαλύπτοντας ότι υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Αντώνη Μπαλωμενάκη την παραμονή της κατάθεσής του.

Ο πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ντυνάν, Κώστας Κρέτσης, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι τον Ιανουάριο του 2014 ο διευθυντής του Γραφείου του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κανόνισε συνάντηση, παρουσία του ίδιου του κ. Κρετση κι άλλων εκπροσώπων των εργαζομένων, στο γραφείο του ισχυρού άνδρα της Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα. Ο κ. Κρέτσης υποστήριξε ότι στην εν λόγω συνάντηση ο κ. Σάλλας τόνισε ότι η Τράπεζα «δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το Ντυνάν» εάν δεν έπαιρνε πρώτα τις παραιτήσεις του ΔΣ του νοσοκομείου και του τότε προέδρου του Ντυνάν, Ανδρέα Μαρτίνη. Μάλιστα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο κ. Σάλλας κάλεσε τον κ. Μπούρα να ζητήσει τις παραιτήσεις του ΔΣ και τηλεφώνησε στον τότε υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και του είπε «θέλω τις παραιτήσεις». «Είναι προφανές ότι οι παραιτήσεις είναι εντολή Σάλλα» υποστήριξε ο κ. Κρέτσης.

Η ΝΔ κατήγγειλε, όμως, δια του βουλευτή της Γιώργου Γεωργαντά ότι ο κ. Κρέτσης επιχειρεί να παραπλανήσει την Εξεταστική. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι χθες ο μάρτυρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη στη Βουλή. «Ο μάρτυρας είναι προσυνεννοημένος» κατήγγειλε ο κ. Γεωργαντάς και κάλεσε τον κ. Κρέτση να αποκαλύψει συζήτησε με τον πρόεδρο της Εξεταστικής την παραμονή της συνεδρίασης. Εκείνος, αρκέστηκε να σημειώσει ότι συζήτησαν για διαδικαστικά ζητήματα. «Θα παρακαλούσα ο Πρόεδρος της Εξεταστικής να ανακοινώνει από πριν όλες τις συναντήσεις του» σχολίασε ο κ. Γεωργαντάς.

Διευκρινίσεις παρέσχε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο οποίος ανέφερε ότι συναντήθηκε με τον κ. Κρέτση στο διάδρομο της Βουλής για διαδικαστικά θέματα κι ότι η συνομιλία τους διήρκησε 10 λεπτά. Ο κ. Μπαλωμενάκης κατήγγειλε, μάλιστα, τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ότι ανέδειξαν το θέμα για λόγους εντυπωσιασμού.

Δήλωση Γιώργου Γεωργαντά, βουλευή της ΝΔ, μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής

Σήμερα στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής αποκαλύφθηκε το πρωτοφανές περιστατικό: ο εξεταζόμενος μάρτυρας να έχει συναντηθεί την παραμονή της συνεδρίασης τουλάχιστον με τον Πρόεδρο της Επιτροπής εντός Κοινοβουλίου. Το γεγονός αυτό καθιστά έωλη όλη τη διαδικασία, καθώς και το κύρος και την αξιοπιστία εντός της οποίας υποχρεούται να κινείται ο Πρόεδρος της Επιτροπής. Στο επίμονο ερώτημα πόση ώρα έμεινε και τι συζητήθηκε, αρνήθηκε να απαντήσει καλυπτόμενος από ωρυόμενους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια οι απορίες όλες λύθηκαν όταν διαπιστώσαμε ότι ο μάρτυρας είναι ενεργό κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι η Κυβέρνηση επέρχεται μέχρι και σε προ συνεννοήσεις μαρτύρων προκειμένου να μεθοδεύσει το πόρισμα που επιθυμεί.

Δήλωση Αντώνη Μπαλωμενάκη, προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής

Πληροφορήθηκα, πριν από λίγο ότι έκανε δηλώσεις ο κ. Γεωργαντάς. Πρόκειται για μια εντελώς αστεία προσπάθεια αντιπερισπασμού. Κατόπιν αιτήματος του σημερινού μάρτυρα, τον συνάντησα, δέκα λέπτά, επτά λεπτά μάλιστα, στο διάδρομο του δευτέρου ορόφου χθες, ακριβώς για να του πω τα διαδικαστικά και πως θα γίνει η διαδικασία σήμερα. Έχω δει και είπα και στην Επιτροπή μέσα, αρκετούς μάρτυρες και είπα και τα ονόματα των μαρτύρων, για τους επόμενους κύκλους. Μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων μου είναι ακριβώς να διερευνώ αν και εφόσον οι μάρτυρες ή οι υποψήφιοι μάρτυρες έχουν κάτι να πουν και να προσθέσουν και να προσδιορίσω το εύρος και το περιεχόμενο της εξέτασης τους. Δηλαδή, τι γνωρίζει ο κάθε μάρτυρας. Δεν νομίζω να είναι παράξενο, να μην επεκτείνεται πολύ μεγάλη συζήτηση. Εγώ έχω την εντύπωση, και είπα τη λέξη, αντιπερισπασμός, διότι πιο πολύ πιστεύω ότι εξερέθισε το συγκέκριμένο συνάδελφο, τα όσα είχε πει μέχρι στιγμής ο συγκεκριμένος μάρτυρας σχετικά με τη διαταγή που έδωσε ο κ. Σάλλας στον κ. Γεωργιάδη να απολύσει ουσιαστικά το ΔΣ του Ντυνάν και οι υπόλοιπες αναφορές που έκανε που αποδείχθηκε ότι και γνώση είχε και προφανώς θάρρος να τα καταγγείλει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα