Νέα έξυπνα αθλητικά παπούτσια από την ‘Apple της Κίνας’

Νέα έξυπνα αθλητικά παπούτσια από την ‘Apple της Κίνας’

Η Xiaomi συνεργάζεται με την Intel και ανεβάζει ρυθμούς στην αγορά των wearables

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Xiaomi, η εταιρεία που αποκαλείται και «Apple της Κίνας», δοκιμάζει να μπει στον χώρο του αθλητικού παπουτσιού. Εξάλλου, στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της, εκτός από τα γνωστά στους περισσότερους smartphones, περιλαμβάνονται εκατοντάδες άλλα προϊόντα.

Τη φορά αυτή συνεργάστηκε με την Intel (η οποία έβαλε τον αισθητήρα) στην ανάπτυξη ενός παπουτσιού για τρέξιμο. Τα νέα έξυπνα αθλητικά υποδήματα της Xiaomi ανιχνεύουν την κίνηση – από το περπάτημα και το τρέξιμο μέχρι την αναρρίχηση, με τον χρήστη να λαμβάνει πληροφορίες στο smartphone για την απόσταση που διάνυσε, την ταχύτητα και τις θερμίδες που έκαψε. Επίσης, έχουν ανατομικό σχεδιασμό, αντιβακτηριδιακό πάτο και αντιολισθητική αερόσολα.

Εκτός από smartphones, η εταιρεία από το Πεκίνο κατασκευάζει και tablets, τηλεοράσεις, αποκωδικοποιητές τηλεοπτικού σήματος και routers. Όλες οι άλλες συσκευές του οικοσυστήματος που έχει δημιουργήσει και υποστηρίζει – από wearables, διάφορες ηλεκτρονικές μικροσυσκευές και πολλά οικιακά αξεσουάρ, μέχρι ένα ηλεκτροκίνητο σκούτερ απόγονο του Segway – παράγονται από μικρότερες εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει και τις καθοδηγεί επιχειρηματικά.

Στα καταστήματά της στην Κίνα, τα οποία επίσης θυμίζουν πάρα πολύ τα Apple Stores, διαθέτει περίπου 600 προϊόντα, θέλοντας να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαβίωσης σε ένα πλήρως διασυνδεδεμένο οικιακό περιβάλλον και παράλληλα να κάνει την τεχνολογία προσιτή σε όλους.

O ιδρυτής της, Lei Jun, ισχυρίζεται ότι η Xiaomi είναι μια εταιρεία με διαφορετικό όραμα από την Apple, αν και παραδέχεται ότι έχει επηρεαστεί πολύ από τον Steve Jobs. Πριν από την ίδρυση της Xiaomi το 2010, είχε στο ενεργητικό του σημαντικές επιχειρηματικές επιτυχίες, όλες στο χώρο της τεχνολογίας, αποκομίζοντας κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα, η προσωπική του περιουσία υπολογίζεται σε 6,8 δισ. δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα