Pete Burns: Πέθανε ο τραγουδιστής των Dead or Alive

Pete Burns: Πέθανε ο τραγουδιστής των Dead or Alive

Ο frontman του συγκροτήματος των '80s με την τεράστια επιτυχία "You Spin Me Round" πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 57 ετών

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 57 ετών, ο Pete Burns, τραγουδιστής των Dead or Alive. Ο frontman του goth, new wave συγκροτήματος που πέρασε στην ιστορία κατά κύριο λόγο για την τεράστια επιτυχία του “You Spin Me Round (Like A Record)” άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή έπειτα από έμφραγμα καρδίας. 

“Με ιδιαίτερη λύπη σας ανακοινώνουμε το τραγικό νέο του θανάτου του πολυαγαπημένου μας Pete Burns, έπειτα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου” ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των Fan του συγκροτήματος. “Η οικογένεια και οι φίλοι του δηλώνουν συντετριμμένοι από την απώλεια” συνέχιζε το μήνυμα.

 

Ο Boy George, εμβληματική περσόνα της εποχής και ο οποίος συχνά συγκρίθηκε με τον 57χρονο κατά τη δεκαετία του ’80 για τις στιλιστικές του επιλογές έγραψε στο twitter. “Δακρύζω με το θάνατο του Pete Burns, που υπήρξε ένας από τους μεγάλους, αληθινά εκκεντρικούς και ιδιαίτερα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Wow! Δύσκολο να το πιστέψω!”.

 

Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης που ξεκίνησε να ντύνεται με γυναικεία ενδυμασία από τα έξι του χρόνια, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα μουσικά πράγματα στα τέλη των ’70s, ως μέλος του συκγροτήματος των Nightmares in Wax. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ “Birth of a Nation” πριν υιοθετήσει το νέο του όνομα Dead or Alive.

Έπειτα από μια σειρά τραγουδιών, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του, με το όνομα αυτό, το οποίο τιτλοφορείτο Sophisticated Boom Boom, το 1984, στο οποίο και ξεχώρισε η διασκευή του “That’s The Way I Like It”. “Το πρόβλημα είναι πως οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα για οποιονδήποτε νομίζουν πως μοιάζει κάπως παράξενος. Νομίζουν πως είσαι και νοητικά προβληματικός” έλεγε κάποτε ο εκλιπών. “Με τα χρόνια έμαθα να αντιμετωπίζω τους ανθρώπους που αρνούνται να με πάρουν στα σοβαρά” συμπλήρωνε.

Το δεύτερο άλμπουμ τους, Youthtake, περιελάμβανε και τη μεγαλύτερη επιτυχία τους ever, το κομμάτι “You Spin Me Round”. Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο ένα, στα βρετανικά charts και άγγιξε το νο. 11 του Billboard Chart της Αμερικής. Το 2006, το ίδιο κομμάτι επέστρεψε στο Top 5, μετά τη συμμετοχή του Burns στο reality “Celebrity Big Brother”.

Μετά τη μουσική επιτυχία, ο Burns παρέμενε στην επικαιρότητα μέσα από reality shows στην τηλεόραση, αλλά και για τις αμέτρητες πλαστικές επεμβάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί.

 

“Άλλοι αλλάζουν διακόσμηση στο σπίτι τους τακτικά. Δεν βλέπω τη διαφορά. Μου αρέσει να αλλάζω το πρόσωπό μου και το βλέπω σαν να αγοράζω ένα νέο καναπέ” έλεγε παλιότερα για το θέμα στη Daily Mail.

Σε κάθε περίπτωση, διατηρώντας όλα αυτά τα χρόνια τη θέση του τραγουδιστή στο συγκρότημα, που έκτοτε άλλαξε όλα τα υπόλοιπα μέλη του, εξακολούθησε τις περιοδείες και τις συναυλίες μέχρι το τέλος.

ΠΗΓΗ ROLLING STONES

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα