Μεγάλες καταστροφές στις Σέρρες. Πρωτοβουλία Καραμανλή για ενίσχυση των κατοίκων

Μεγάλες καταστροφές στις Σέρρες. Πρωτοβουλία Καραμανλή για ενίσχυση των κατοίκων

"Αυτοψία" στις πληγείσες περιοχές, πραγματοποίησε ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής. Πολύ σοβαρά προβλήματα από τις βροχοπτώσεις σε Παραλίμνιο και Πεθελινό (Pics)

Ο βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά κο Δημήτριο Νότα και τον Αντιδήμαρχο κο Γιώργο Στόικο, πραγματοποίησε σήμερα  επιτόπια έρευνα στις πληγείσες από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις περιοχές.

Κατά την επίσκεψή του στο Παραλίμνιο και τον Πεθελινό, διαπιστώθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά κι ο επείγοντας χαρακτήρας των μέτρων που άμεσα θα πρέπει να ληφθούν.

 

Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αυτήν την στιγμή το ακριβές σημείο που έχει πραγματοποιηθεί διάνοιξη του φράγματος, δεδομένου ότι η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη με τα επίγεια μέσα που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Ο κ. Καραμανλής συνομίλησε με πληγέντες αγρότες, οι οποίοι μάλιστα αντιμετωπίζουν διπλό πρόβλημα καθώς έχουν πληγεί και μη σπαρμένες περιοχές, που δεν θα μπορούν να αξιοποιηθούν στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο αλλά με τη στενή ερμηνεία του υπάρχοντος νομικού πλαισίου δεν δικαιούνται αποζημίωσης. Επίσης, συνομίλησε και με ιδιοκτήτες πρότυπων κτηνοτροφικών μονάδων, των οποίων η περιουσία σώθηκε προσωρινά από πρόχειρα αναχώματα που κατασκεύασε ο Δήμος Εμμ. Παππά. Τέλος,ολοκληρώνοντας τις επαφές του, συναντήθηκε κι αντάλλαξε απόψεις με κλιμάκιο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων που βρίσκονταν στην περιοχή καταγράφοντας το μέγεθος των ζημιών.

 

Γι’αυτούς του λόγους και με δεδομένο ότι ο Νομός Σερρών μόλις κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Καραμανλής ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε η πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία να συνδράμουν άμεσα τους πληγέντες δήμους σε πολιτικό και οικονομικό – κυρίως – επίπεδο.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε σχετικά:

«Μόλις πληροφορήθηκα το μέγεθος της καταστροφής θέλησα να βρεθώ στις πληγείσες περιοχές ώστε να έχω προσωπική άποψη και πλήρη ενημέρωση. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα του Νομού μας ήταν το πρώτο με το οποίο ασχολήθηκα ως βουλευτής, οργανώνοντας ευρεία σύσκεψη στις 16/2 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τους δημάρχους των πληγέντων περιοχών, και βλέπω ότι πράγματι, δυστυχώς, οι εξελίξεις έδειξαν τα μέγεθος του προβλήματος. Είναι ώρα να γίνει ό,τι είναι δυνατόν από πλευράς πολιτείας ώστε να συμπαρασταθούμε άμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πληγεί, αλλά και να αντιμετωπίσουμε μακροπρόθεσμα το πρόβλημα.»

Συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει, αύριο το πρωί, ο κ. Καραμανλής θα καταθέσει στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα