Αναμονή, αισιοδοξία και αλλαγή ατζέντας από το Μαξίμου

Αναμονή, αισιοδοξία και αλλαγή ατζέντας από το Μαξίμου
Εξωτερική άποψη του Μεγάρου Μαξίμου στην οδό Ηρώδου Αττικού,Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Μπορεί το Σαββατοκύριακο να προμηνύεται ήσυχο για το Μέγαρο Μαξίμου, όμως από Δευτέρα ξεκινά ένας νέος αγώνας δρόμου για το μπαράζ των νομοθετημάτων που αναμένεται να έρθουν στην Βουλή. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 ποια είναι τα επόμενα βήματα

Το βλέμμα στραμμένο στο Euroworking Group της Δευτέρας έχει στραμμένο η κυβέρνηση, όπου αναμένει το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Αυτό που θα μένει στη συνέχεια είναι τα κοινοβούλια της Γερμανίας, Αυστρίας, Σλοβακίας, Ολλανδίας και Φινλανδίας να δώσουν την τελική τους έγκριση.

Στις 16 Ιουνίου θα συνεδριάσει το Eurogroup, όπου αναμένεται να δοθεί η επίσημη έγκριση προκειμένου τα χρήματα να έρθουν στην Ελλάδα πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit στο οποίο έχει στραφεί πλέον το ενδιαφέρον των Βρυξελλών.

“Εμείς ολοκληρώσαμε όλα όσα έπρεπε να γίνουν” τονίζουν κυβερνητικές πηγές με το Μαξίμου να έχει να δώσει από εδώ και πέρα μια διττή μάχη:

– Να καταλαγιάσει τις κοινωνικές αντιδράσεις που αναμένεται να έρθουν από την εφαρμογή των μέτρων. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα με το κόμμα να δρα παράλληλα με τις εξορμήσεις που ετοιμάζει στην περιφέρεια, όπως είχε δημοσιεύσει το NEWS 247.

– Τα υπουργεία αρχίζουν έναν αγώνα δρόμου μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να προλάβουν να φέρουν τα νομοθετήματα που θα αλλάξουν την ατζέντα.

Η αναστροφή του κλίματος που επιθυμεί το κυβερνητικό στρατόπεδο θα έρθει και από τις αποφάσεις που αναμένονται από την ΕΚΤ. Στην επόμενη συνεδρίασή της η κυβέρνηση ευελπιστεί την άρση του waiver των ελληνικών ομολόγων, ενώ το μυαλό του οικονομικού επιτελείου είναι και στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα