Τι σκορ έπιασε η κάμερα του Huawei P10 στις μετρήσεις DxOMark;

Τι σκορ έπιασε η κάμερα του Huawei P10 στις μετρήσεις DxOMark;

Το νέο smartphone με φακούς της Leica χαρακτηρίζεται ως μια από τις καλύτερες συσκευές για τους λάτρεις της φωτογραφίας

του Παναγιώτη Μαρκίδη

Λίγες ημέρες μετά από την παρουσίασή του στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης και πριν ακόμα βγει στην αγορά, το Huawei P10 (με την κάμερα δύο φακών που υπογράφει η Leica) πέρασε από τα εργαστήρια της DxO και βαθμολογήθηκε για τις επιδόσεις του στη λήψη φωτογραφιών και βίντεο.

Με σκορ 87 μονάδων, το νέο premium smartphone της Huawei βρέθηκε πολύ κοντά στην κορυφή, σύμφωνα με τις μετρήσεις των ειδικών της DxO, οι οποίοι το χαρακτήρισαν ως μια από τις καλύτερες συσκευές κινητού τηλεφώνου για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Μέχρι σήμερα στην πρώτη θέση των μετρήσεων DxOMark βρίσκεται το Google Pixel (89) και ακολουθούν τα HTC 10, Samsung Galaxy S7 Edge και Sony Xperia X Performance (88).

Το Huawei P10 ισοβαθμεί πλέον με τα Moto Z Force Droid, Samsung Galaxy S6 Edge Plus, Sony Xperia XZ και Sony Xperia Z5, αν και στον τομέα της φωτογραφίας, με βάση την κλίμακα αξιολόγησης της DxO, συγκέντρωσε 88 μονάδες, ενώ έπιασε λίγο χαμηλότερη βαθμολογία στις μετρήσεις για τη λήψη βίντεο (84).

 

«Το σκορ των 88 μονάδων στη φωτογραφία είναι εξαιρετικό, χάρη στις γενικά καλές επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των ακραίων χαμηλού φωτισμού, την καλή απόδοση των χρωμάτων, με ακριβή ισορροπία λευκού. Η λεπτομέρεια και η διατήρηση της υφής είναι επίσης πολύ καλή, παράγοντας από τα πιο ευκρινή αποτελέσματα που έχουμε δει. Η αυτόματη εστίαση του P10 είναι γρήγορη και ακριβής», λένε οι ειδικοί.

«Τα βίντεο έχουν γενικά ευχάριστο αποτέλεσμα, με καλό δυναμικό εύρος και ακριβή ισορροπία λευκού σε όλες τις συνθήκες. Η εξαιρετική λεπτομέρεια και η υφή που βλέπουμε στις φωτογραφίες παρατηρείται επίσης, με σαφώς καθορισμένες άκρες και την παρουσία πολλών μικρών λεπτομερειών. Η απόδοση της αυτόματης εστίασης στο βίντεο είναι πολύ καλή, με γρήγορη αντίδραση και ομαλή σύγκλιση κατά τη διάρκεια αλλαγών σκηνής», συμπληρώνουν.

Όπως σημειώνουν, το σύστημα της κάμερας με τους δύο φακούς του P10 είναι το ίδιο με του Huawei Mate 9, το οποίο εντούτοις έχει συγκεντρώσει λίγο χαμηλότερη βαθμολογία (85) στις αντίστοιχες δοκιμές.

«Η κάμερα του P10 εξελίχθηκε επίσης σε συνεργασία με τη Leica και διαθέτει φακούς της γερμανικής φίρμας (Summarit f/2.2). Αν και με στενότερο διάφραγμα από αυτή του Ρ9 (f/1.8), εξακολουθεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού», αναφέρεται στα αποτελέσματα των δοκιμών, με την επεξήγηση ότι: «Η διπλή κάμερα του Huawei P10 διαθέτει έναν RGB αισθητήρα και έναν μονοχρωματικό που συνδυάζονται για να καταγράψουν την τελική εικόνα. Το πλεονέκτημα στην απόδοση της κάμερας του P10 είναι η βελτίωση της απόδοσης σε χαμηλό φωτισμό, καθώς η μείωση του θορύβου εφαρμόζεται περισσότερο στον ευαίσθητο μονοχρωματικό αισθητήρα, ο οποίος στο ίδιο χρονικό διάστημα μπορεί να καταγράψει περισσότερα φωτόνια σε σχέση με τον RGB».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα