ΔΝΤ: Νωρίς ακόμη για συμφωνία, αλλά απαραίτητο το χρέος

ΔΝΤ: Νωρίς ακόμη για συμφωνία, αλλά απαραίτητο το χρέος

Παρά τις επαφές στην Αθήνα, απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά από την Ελλάδα, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις. Δεν προέβη σε "εικασίες" για το πότε θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών

Έχουμε πρόοδο σε κάποιους βασικούς τομείς υπάρχουν ακόμη διαφορές και άλλους πρέπει να γίνει ακόμη πολύ δουλειά με την Ελλάδα τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τζέρι Ράις αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου απέφυγε να κάνει αναλυτική αναφορά τα θέματα που προχωρούν ή έχουν ακόμη δυσκολίες καθώς επίσης και στο χρόνο που θα πρέπει να αναμένουμε να υπάρξει συμφωνία.

“Είναι πολύ νωρίς ακόμη να κάνει κανείς εκτίμηση για το πότε θα έχουμε συμφωνία” είπε χαρακτηριστικά χωρίς όμως να διευκρινίσει αν αναφέρεται στην συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση ή της συνολικής συμφωνία που θα περιλαμβάνει και την οριστικοποίηση μέτρων και αντίμετρων για το 2019 τις αποφάσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την ελάφρυνση του χρέους.

Στο μόνο στο οποίο ήταν ξεκάθαρος ο εκπρόσωπος του ταμείου είναι στο θέμα του χρέους και την απαίτηση του ταμείου για συνολική λύση ελάφρυνση πριν γίνει εισήγηση στο ΔΣ του ΔΝΤ για την ένταξή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Επανάλαβε δηλαδή ότι η βιωσιμότητα του χρέους είναι απαραίτητο συστατικό για την συμμετοχή του ΔΝΤ.

“Η ελάφρυνση χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και δεν μιλάμε για κούρεμα”, διευκρίνισε.

(πηγή φωτογραφίας: AP/ Jon Gambrell)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα