Μηχανή του Χρόνου: ‘Βγήκα στο κλαρί για να βρω δικαιοσύνη’, έλεγε ο λήσταρχος Νταβέλης

Μηχανή του Χρόνου: ‘Βγήκα στο κλαρί για να βρω δικαιοσύνη’, έλεγε ο λήσταρχος Νταβέλης

Σκοτώθηκε σε μονομαχία με τον αδελφικό του φίλο, που έγινε χωροφύλακας! Του έκοψαν το κεφάλι και το κάρφωσαν στο Σύνταγμα

Από τη Μηχανή του Χρόνου:

Ο Νταβέλης και η συμμορία του είχαν διαπράξει σκληρά εγκλήματα και είχαν καταφέρει να γίνουν ο φόβος και ο τρόμος στην ευρύτερη περιοχή της Αττικοβοιωτίας.

Παρόλο που οι αρχές αναζητούσαν το Νταβέλη για κλοπές, απαγωγές υψηλών προσώπων και σφαγές χωρικών, ο ληστής οδηγήθηκε τελικά στο θάνατο επειδή «έκλεψε» τη γυναίκα που ποθούσε ο φίλος του Γιάννης Μέγας. Οι δύο άνδρες βγήκαν στο κλαρί και δέθηκαν με ιερούς όρκους αφοσίωσης και φιλίας.

Ο Νταβέλης συνέχισε τη δράση του ως ληστής αλλά στην πορεία ο Μέγας πέρασε στην αντίπερα όχθη και αφού πήρε αμνηστία, έγινε αξιωματικός στην προσωπική φρουρά της βασίλισσας Αμαλίας. Παρά τα συγκρουόμενα συμφέροντα, οι δύο φίλοι συνέχισαν να σέβονται ο ένας τον άλλο, μέχρι που εμφανίστηκε η όμορφη κόμισσα της Ιταλίας, Λουΐζα Μπανκόλι. Ο διαβόητος λήσταρχος συμφώνησε με τον Μέγα να την απαγάγει για λογαριασμό του και να του την παραδώσει.

Η επιχείρηση απαγωγής πέτυχε, αλλά είχε απρόοπτη εξέλιξη. Ο Νταβέλης γοητεύτηκε από τη κόμισσα και όταν αυτή ανταποκρίθηκε στον έρωτά του, αποφάσισε να την κρατήσει για τον εαυτό του. Ο Νταβέλης κυνηγήθηκε από το παλάτι και τελικά μετά από σκληρή καταδίωξη σκοτώθηκε από τον Μέγα.

Στην τελική αναμέτρηση λίγο πριν ξεψυχήσει κατάφερε, να πυροβολήσει και να σκοτώσει. Με αυτόν τον τρόπο οι δύο άσπονδοι φίλοι πέρασαν στην ιστορία. Απαραίτητη διευκρίνιση: Την ερωτική ιστορία του Νταβέλη με την κόμισσα ο αστικός μύθος την συνέδεσε λανθασμένα με την Δούκισσα της Πλακεντίας ή οποία εκείνη την εποχή ήταν ηλικιωμένη και δεν θα μπορούσε να είναι ερωμένη ούτε του Νταβέλη, ούτε κανενός ληστή. Διαβάστε: η τελευταία μονομαχία για την καρδιά της κόμισσας.

Δείτε το βίντεο της Μηχανής του Χρόνου:

Διαβάστε ακόμα στη Μηχανή του Χρόνου:

Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την άμεση φορολογία προσβλητική; Ποιοι πλήρωναν φόρους και ποια μεγαλειώδη έργα έκαναν με αυτά οι Αθηναίοι. Η φορολογική αφαίμαξη των συμμάχων και πώς εξασφάλιζαν τη διαύγεια (βίντεο)

Ιπτάμενα αυτοκίνητα που έπιαναν στον αέρα 135 χιλιόμετρα. Σχεδόν κάθε δεκαετία εμφανίζονταν ένα μοντέλο, που περίμενε άδεια και χρηματοδότηση. Το όνειρο που πραγματοποιήθηκε πολλές φορές, αλλά με πολλά θύματα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα