Νύχτες Πρεμιέρας 2014: Τι να δείτε σήμερα, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Νύχτες Πρεμιέρας 2014: Τι να δείτε σήμερα, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Αναρωτιέστε ποια ταινία να προτιμήσετε; Βρίσκεστε αναποφάσιστοι ανάμεσα σε τόσες επιλογές; Αφήστε το πάνω μας. Κάθε μέρα σας προτείνουμε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του προγράμματος του 20oύ Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Εκσταση («Rapture») του Μάικλ Τόλκιν / [Post Blue Velvet Days / Δαναός 1 / 22.30]

Η Σάρον, μια νεαρή γυναίκα στο Λος Αντζελες, έρχεται σε επαφή με μια σέκτα που την πείθει πως το τέλος του κόσμου είναι κοντά. Βαπτίζεται Χριστιανή, παντρεύεται, γεννάει ένα κορίτσι, αλλά όταν ο άντρας της πέφτει θύμα δολοφονίας, αρχίζει να αμφισβητεί την πίστη της. Μετακομίζει στην έρημο, περιμένοντας την Αποκάλυψη… Ο Μάικλ Τόλκιν, συγγραφέας του «Παίκτη» σκηνοθετεί μια από τις πιο περίεργες ταινίες των 90s, ένα θρίλερ περιτυλιγμένο στη μορφή μιας «χριστιανικής» ταινίας, μια από τις μεγάλες εμπορικές αποτυχίες της Μίμι Ρότζερς, η οποία ωστόσο δίνει μια υπέροχη ερμηνεία κάπου ανάμεσα στον αμοραλισμό και την απόλυτη μπεργκμανική ηρωίδα.

Πλατεία Μαϊντάν («Maidan») του Σεργκέι Λόζνιτσα / [Ντοκιμαντέρ / Ιντεάλ / 17.00]

Η Μαϊντάν είναι η κεντρική πλατεία του Κιέβου, πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Με αφετηρία το Νόεμβριο του 2013, πολίτες όλων των ηλικιών και πίστεων συγκεντρώθηκαν εκεί για να διαδηλώσουν εναντίον του Προέδρου Γιανούκοβιτς, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί στα τέλη του μαρτίου του 2014. Από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, ο Σεργκέι Λοζνίτσα («Το Πρόσωπο της Ομίχλης») κινηματογράφησε τις διαδηλώσεις στην πλατεία Μαιντάν σε ένα ντοκιμαντέρ που ξεκινάει από το άμεσο ρεπορτάζ για να καταλήξει σε ένα δοκίμιο πάνω στη συλλογικότητα και την αντίσταση με φόντο μια από τις πιο βασανισμένες γωνιές του πλανήτη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου.

 

Πηγή: flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα