Σήμερα η κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ

Σήμερα η κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ
ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις τηλεοπτικές άδειες.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθούν επί της ουσίας, ενώ θα προηγηθεί η ολοκλήρωση της εισήγησης του Γ. Παπαγεωργίου, ο οποίος δείχνει να τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας του Νόμου

Στην τελική ευθεία έχει μπει η υπόθεση για τη συνταγματικότητα ή μη του Νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να ξεκινά από σήμερα τις κρίσιμες διασκέψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι της Επικρατείας θα τοποθετηθούν επί των ζητημάτων ουσίας που αφορά στη συνταγματικότητα ή μη του Νόμου και κυρίως στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και η μεταβίβασή τους στον υπουργό Επικρατείας, Νικ. Παππά.

Όπως άλλωστε είναι γνωστό, αυτό είναι και το μείζον θέμα που επικαλούνται στις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Δεύτερο ζήτημα που θα απασχολήσει την Ολομέλεια του ΣτΕ είναι η ρύθμιση που έθεσε ως περιοριστικό αριθμό τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, με τους σταθμούς να υποστηρίζουν ότι η χωρητικότητα είναι μεγαλύτερη.

Θα προηγηθεί η ολοκλήρωση της εισήγησης του Γ. Παπαγεωργίου, ο οποίος ήδη ξεκίνησε να τοποθετείται από την περασμένη διάσκεψη της περασμένης Τετάρτης, δείχνοντας να τάσσεται – κατά τις ίδιες πηγές – υπέρ της συνταγματικότητας του Νόμου. Στη συνέχεια, οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί αναμένεται να προχωρήσουν σε ψηφοφορία, η οποία θεωρείται σχεδόν αδύνατον να πραγματοποιηθεί σήμερα. Για το λόγο αυτό άλλωστε, έχει προσδιοριστεί μία ακόμα διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ την ερχόμενη Τετάρτη.

Αν πάντως, το δικαστήριο αποφανθεί υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου, τότε η εφαρμογή του δεν θα έχει κανένα εμπόδιο και η διαδικασία που έπεται του διαγωνισμού, θα συνεχιστεί κανονικά. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να τεθούν νέοι όροι από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να ρυθμιστεί το πλαίσιο των τηλεοπτικών αδειών. Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα δεχθεί την όποια απόφαση του ΣτΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα