Στο Ίδρυμα Ανηλίκων Αγωγής Βόλου ο 13χρονος που έπνιξε τα ανίψια του

Στο Ίδρυμα Ανηλίκων Αγωγής Βόλου ο 13χρονος που έπνιξε τα ανίψια του

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο 13χρονος, ο οποίος πέρσι το καλοκαίρι έπνιξε τα δύο μικρότερα ανίψια του σε αρδευτικό κανάλι στην Ηλεία. Ποια η αιτία του αποτρόπαιου εγκλήματος

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το περσινό καλοκαίρι το πανελλήνιο, με τον πνιγμό δύο μικρών παιδιών σε αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι της Αρχαίας Ολυμπίας, με δράστη τον 13χρονο τότε θείο τους, αναβίωσε την Παρασκευή (26/09) στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Πύργου.

Το ασύλληπτο έγκλημα είχε συμβεί τον Ιούλιο του 2013. Τα δύο θύματα από τη Βουλγαρία, ηλικίας 7 και 4 ετών, είχαν σταλεί από τους γονείς τους στο σπίτι του παππού τους, περίπου 500 μέτρα μακριά, προκειμένου να κάνουν ένα θέλημα. Καθυστέρησαν όμως να γυρίσουν και πήγε ο 13χρονος για να δει τι συμβαίνει. Τα συνάντησε στο δρόμο και συνέχισαν όλοι μαζί την πορεία τους κατά μήκος του αρδευτικού καναλιού. Σε ανύποπτο χρόνο, ο 13χρονος έσπρωξε τα δύο μικρότερα παιδιά, με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό και να πνιγούν.

Στην αστυνομία ο 13χρονος ομολόγησε την πράξη του, αποκαλύπτοντας ότι αιτία του εγκλήματος ήταν η ζήλια που έτρεφε για τα ανίψια του, καθώς δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τη συμπεριφορά που είχε ο πατέρας του και παππούς των αδικοχαμένων παιδιών, προς αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επομένη της ομολογίας του, ισχυρίστηκε ότι η γιαγιά του ήταν αυτή που ευθυνόταν για το πνιγμό τους. Κάτι όμως που όπως αποδείχτηκε, δεν ευσταθούσε.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μπει ο 14χρονος σήμερα δράστης στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης στο Βόλο.

Πληροφορίες από patrisnews.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα