Επένδυση 280 εκατ. δολαρίων για την ψηφιοποίηση των σχολείων της Μόσχας

Επένδυση 280 εκατ. δολαρίων για την ψηφιοποίηση των σχολείων της Μόσχας

Με στόχο τη ριζική αλλαγή της μαθησιακής διαδικασίας μέσα στην τρέχουσα διετία

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό περιβάλλον, με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών σε περισσότερα από 600 δημόσια σχολεία, θέλει να δημιουργήσει ο δήμος της Μόσχας. Στην κατεύθυνση αυτή ανακοίνωσε την επένδυση 280 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην τρέχουσα διετία.

Το ένα τρίτο των χρημάτων θα διατεθεί σε διαδραστικούς πίνακες-οθόνες 86 ιντσών υπέρ-υψηλής ανάλυσης και τα υπόλοιπα για την εγκατάσταση 40.000 ηλεκτρονικών υπολογιστών και την ανάπτυξη δικτύου υψηλών ταχυτήτων, παράλληλα με τη δημιουργία σημείων ασύρματης σύνδεσης σε κάθε τάξη, ώστε δάσκαλοι και μαθητές να έχουν γρήγορη και αδιάκοπη πρόσβαση στο ψηφιακό περιεχόμενο.

Επίσης, προβλέπεται μέχρι το τέλος του 2018 το σύνολο των σχολικών βιβλίων και του πρόσθετου εκπαιδευτικού υλικού να έχει μεταφερθεί σε ψηφιακή μορφή. Ήδη τα μέλη της εκεί εκπαιδευτικής κοινότητας έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με βίντεο, κείμενα, εργασίες και άλλο σχετικό υλικό.

Παράλληλα, με το εν λόγω πρόγραμμα ψηφιοποίησης του σχολικού περιβάλλοντος, αναπτύσσεται και μια εφαρμογή για smartphones, η οποία θα επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή τη σχολική πρόοδο των παιδιών τους.

Η συγκεκριμένη επένδυση από τον δήμο της Μόσχας πιθανότατα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ από αντίστοιχο φορέα στον χώρο της εκπαίδευσης και φαίνεται πως αποτελεί βασική προτεραιότητα για τους Μοσχοβίτες.

«Είμαστε προσηλωμένοι στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που θα ενισχύσει τόσο τους δασκάλους, όσο και την εμπειρία των μαθητών κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας. Οι μαθητές πρέπει να κατανοούν εύκολα και να χρησιμοποιούν το ψηφιακό περιεχόμενο. Στοχεύουμε επίσης να επενδύσουμε στην προώθηση αυτής της κουλτούρας μεταξύ των δασκάλων», είπε ο Artem Ermolayev, Chief Technology Officer του δήμου Μόσχας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα