ΔΗΜΑΡ: Πέρασαν οι θέσεις της ηγεσίας. Παραμένει το χάσμα

ΔΗΜΑΡ: Πέρασαν οι θέσεις της ηγεσίας. Παραμένει το χάσμα

Σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Υπερψηφίστηκαν από την Κεντρική Επιτροπή οι θέσεις για το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος

Με την ψηφοφορία για τις θέσεις του 2ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (03/11) οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οι θέσεις που είχε εισηγηθεί η Επιτροπή Θέσεων του κόμματος εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία. Πιο συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 76 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ενώ λευκό “έριξαν” 24, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης.

Να σημειωθεί ότι το κείμενο κριτικής που κατέθεσαν στελέχη για αποχώρηση από την κυβέρνηση και τον διάλογο για την Κεντροαριστερά δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.

Κριτική στην ηγεσία για την κίνηση αυτή άσκησε ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ενώ επικεφαλής νομαρχιακών επιτροπών από την περιφέρεια έκαναν λόγο για ενδεχόμενο αλλοίωσης του χαρακτήρα του κόμματος.

“Το κόμμα μας πορεύεται προς το συνέδριό μας χωρίς εσωστρέφεια, με σταθερή την πολιτική μας παρουσία στα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας. Θέσαμε στο πολιτικό προσκήνιο το ζήτημα της απλής αναλογικής και το μπόνους των 50 εδρών. Θα συνεχίσουμε με την υπόθεση του πολιτικού χρήματος στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης και του εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος. Υποχρέωση όλων μας είναι η ενίσχυση του κόμματός μας.  Όχι περιχαρακώσεις, όχι υποκειμενισμοί, όχι εγωκεντρισμοί. Σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων. Αυτός είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει σε μια πιο δυναμική παρουσία της ΔΗΜΑΡ στις πολιτικές εξελίξεις” δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στον τρίτο πόλο: “Το διπολικό παιχνίδι  θα αποτραπεί μόνο από ένα ισχυρό τρίτο πόλο. Μια ευρεία δημοκρατική, προοδευτική και σοσιαλιστική συμπαράταξη που αποκρούει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και τον αριστερό λαϊκισμό”.

Για την τρομοκρατία, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε: “Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαύλο κύκλο αίματος και εξτρεμιστικών δράσεων . Η ΔΗΜΑΡ είναι απέναντι σε πράξεις βίας όποιο χρώμα και αν έχουν, όποιο ιδεολογικό προκάλυμμα και όποια επίφαση επιζητούν”.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα