Το SUV του 1 εκάτ. ευρώ ή όταν ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο δεν είναι αρκετό

Το SUV του 1 εκάτ. ευρώ ή όταν ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο δεν είναι αρκετό

Τι κάνεις όταν ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο πολυτελείας απλά δεν είναι αρκετό; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι μια : Dartz Prombron.

Αυτό το τέρας είναι χτισμένο σε ένα σασί Mercedes-Benz.  Ο κινητήρας είναι 6.0 λίτρων V8 ή V12 και η τελική ταχύτητα της τάξης των 312 χιλιομέτρων την ώρα. Το όχημα είναι πληρως θωρακισμένο, έχει αλεξίσφαιρα παράθυρα, ηλεκτροφόρες  χειρολαβές θυρών καθώς και μια επιλογή από εξωτικά δέρματα για το εσωτερικό.

 

Το συγκεκριμένο όχημα κοστίζει τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ και αποτελεί δημιουργία του Leonard Yankelovich. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας μεγάλωσε στην Λετονία όταν ήταν ακόμη τμήμα της Σοβιετικής  Ένωσης, εκπαιδεύτηκε ως μηχανικός και έβγαλε πολλά χρήματα από τροποποιήσεις αυτοκινήτων την δεκαετία του 1990. Το εργαστήριο και τα γραφεία του Dartz βρίσκονται στον χώρο ενός παλιού εργοστασίου στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα.

 

Ο ίδιος, αναφέρει πως οι πελάτες του συνήθως θέλουν να αγοράσουν κάτι ξεχωριστό το οποίο άλλοι δεν μπορούν να έχουν. Έτσι ο ίδιος πιστεύει πως δουλειά του είναι η «αναβάθμιση» της πολυτέλειας, στο επίπεδο της χλιδής. Προκειμένου να το πετύχει αυτό χρειάζεται προσοχή στην λεπτομέρεια όπως για παράδειγμα τα επιχρυσωμένα κουμπιά μέσα στο όχημα.

 

Τέλος , για τον Yankelovich η επιχείρηση του είναι κάτι πολύ παραπάνω από χρήματα.  «Κάνω ό, τι μου αρέσει να κάνω», αναφέρει. Συνεχίζει λέγοντας πως όταν κερδίζεις χρήματα από το χόμπι σου, τότε πρόκειται για μία εξαιρετική επιχείρηση.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα