Iveco Vision Concept. Ένα επαγγελματικό βαν με στιλ

Iveco Vision Concept. Ένα επαγγελματικό βαν με στιλ

Η Iveco επιχειρεί να βάλει τέλος στα απρόσωπα επαγγελματικά αυτοκίνητα, με το χαρισματικό Vision Concept που έκανε πρεμιέρα στο Ανόβερο.

Είναι γεγονός πως, διαχρονικά, τα εμπορικά βαν δεν δρέπουν… δάφνες για τον ελκυστικό τους σχεδιασμό. Όμως, σε αυτό το δεδομένο, φαίνεται έτοιμη να βάλει τέλος η Iveco, με το πραγματικά ξεχωριστό, Vision Concept.

Το Vision παρουσιάστηκε στην τελευταία διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Ανόβερο και ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του έχει αυτό που περιμένουμε από ένα concept car που θέλει να μας προϊδεάσει για το μέλλον.

 

Μερικά από τα ξεχωριστά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου βαν είναι αρχικά το γεγονός πως οι κολώνες που στηρίζουν το παρμπρίζ δίνουν την δυνατότητα να βλέπεις  μέσα από αυτές. Μία κάμερα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, εμφανίζει  σε μία πανοραμική οθόνη στην κορυφή του παρμπρίζ, όλα όσα συμβαίνουν στο δρόμο, πίσω. Επίσης, υπάρχει  και ένα σύστημα διαχείρισης φορτίου που χρησιμοποιεί μια σειρά από αισθητήρες το οποίο αναγνωρίζει τα φορτία που υπάρχουν στο αμάξι και υποδεικνύει το σωστό τρόπο τοποθέτησης τους μέσα στο όχημα.

Οι Ιταλοί επίσης διάλεξαν ένα προχωρημένο σύστημα μετάδοσης κίνησης το οποίο ονομάζεται Dual Energy System το οποίο επιτρέπει στο όχημα να λειτουργεί μόνο με τον ηλεκτρικό κινητήρα σε χαμηλές ταχύτητες ενώ ένα συμβατικό μοτέρ αναλαμβάνει δράση στον αυτοκινητόδρομο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα