Βορίδης: Δεν θα μιλούσα σαν τον Άδωνι αλλά το τραπεζικό σύστημα κινδυνεύει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Βορίδης: Δεν θα μιλούσα σαν τον Άδωνι αλλά το τραπεζικό σύστημα κινδυνεύει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη ότι, αν πέσει η κυβέρνηση, θα πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες, σχολίασε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης (Vid)

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Μάκης Βορίδης σχολίασε μεταξύ άλλων την δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη ότι, αν πέσει η κυβέρνηση, θα πάρει τα χρήματά του από τις τράπεζες.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την άποψη ότι η δήλωση του κ. Γεωργιάδη ήταν μία εκτίμηση, μία πρόβλεψη, τονίζοντας, ωστόσο ότι αυτή η πρόβλεψη στηρίζεται σε μία πολιτική αξιολόγηση που κάνει του τρόπου με τον οποίο τοποθετείται και λειτουργεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ερωτηθείς για τον τρόπο που μίλησε ο κ. Γεωργιάδης, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι ότι αυτός μπορεί να μην μίλαγε με τον τρόπο και με το ύφος που μίλησε ο κ. Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ είναι πολύ πιο αυθόρμητος και πιο άμεσος.

Υποστήριξε ότι “την τραπεζική ανησυχία ενδέχεται να την προξενούν και πολιτικές ή και δηλώσεις, εάν κάποιος λέει ότι θα αμφισβητήσει συμφωνίες της χώρας που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της χώρας, που συνδέονται με τη χρηματοδότηση των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που ενδέχεται να οδηγήσουν σε ένα τέτοιο κίνδυνο, εύλογο είναι κάποιος να ανησυχεί για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος”.

“Αυτό που επισημαίνει η διατύπωση (της δήλωσης Άδωνι) είναι το εξής, αν λες ότι θα διαπραγματευτώ, δεν θα τηρήσω τις συμφωνίες, δεν πρόκειται να επιστρέψω αυτά τα οποία πρέπει να πληρώσω θα κάνω μονομερές κούρεμα του χρέους, αυτό το οποίο ακούμε να λέγεται συχνά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που επισημαίνεται είναι ότι αυτό οδηγεί σε κίνδυνο στο τραπεζικό σύστημα”, είπε ο υπουργός Υγείας.

Γεωργιάδης: Μπορεί η δήλωσή μου να ήταν ωμή, αλλά πέτυχε το στόχο της

Σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που δέχεται έδωσε εν τω μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

“Μπορεί η δήλωσή μου να ήταν ωμή, αλλά πέτυχε το στόχο της”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως το βασικό νόημα των όσων είπε είναι ότι δεν είναι δυνατόν να καλλιεργείται πολιτική αστάθεια την ώρα που η χώρα βγαίνει από την κρίση.

“Τώρα ξαναπάνε να βάλουν την πολιτική αστάθεια και να τινάξουμε στον αέρα όσα κάναμε τα τελευταία χρόνια», σημείωσε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως έχει βάλει ως στόχο να ανατρέψει την κυβέρνηση με αφορμή την προεδρική εκλογή.

Αν η πολιτική του [ΣΥΡΙΖΑ] έχει στόχο να ηρεμούν οι αγορές και να πέφτουν τα σπρεντ, (…) τότε όσα είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ είναι αέρας κοπανιστός», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως αν οι ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία είναι σοβαρές τότε θα πρέπει να μιλά για “μια πολιτική που θα είναι συναινετική με τους εταίρους”.

Ας γίνουν ένα φυσιολογικό κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης…”, συμπλήρωσε δηκτικά.

Απαντώντας δε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ πως οι δηλώσεις του γεννούν αμφιβολίες για το τραπεζικό σύστημα και το αξιόχρεο της Ελλάδας, ο κ. Γεωργιάδης αντεπιτέθηκε, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν η Κουμουνδούρου να τον κατηγορεί τη στιγμή που “έχει κάνει τα πάντα για να χρεοκοπήσουν οι τράπεζες”, καθώς αρνήθηκε την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Σταθάκης για Αδωνι: Αυτά που είπε ο Γεωργιάδης είναι απλά ανοησίες. Κόντρες στη Βουλή

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ γράφοντας: “Αυτά που είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι απλά ανοησίες & δεν αξίζουν περαιτέρω σχολίων”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας ανέφερε: “Ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης, μας λέει, όπως το είχε πει και ο αρχηγός του λίγες ημέρες πριν, πως ο ελληνικός λαός θα σηκώσει τις καταθέσεις του. Πρώτος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού, γνήσιος και αυθεντικός, ο κ. Γεωργιάδης θα σηκώσει τις καταθέσεις του. Δεν θα σας ακολουθήσουν, κύριε Γεωργιάδη. Καλείτε τους Έλληνες να συναποθάνουν…”.

“Για να υπάρχουν καταθέσεις πρέπει να υπάρχει τραπεζική πίστη. Σε όλο τον κόσμο, όταν η πίστη μειώνεται, φεύγουν και οι καταθέσεις – και όταν αυξάνεται έρχονται” απάντησε ο κ. Γεωργιάδης στη Βουλή.

“Λέτε πως θα κρατικοποιήσετε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας- κάτι που απαγορεύεται απ’ τον ιδρυτικό του νόμο. Άρα θα διαρρήξετε τη συμφωνία με την Ευρώπη, στην οποία όμως βασίζεται η τραπεζική μας πίστη. Αν τηρήσετε τη συμφωνία, η τραπεζική πίστη δεν θα χαθεί. Τι θα κάνετε όμως, όταν σας πει “όχι” η Ευρώπη, όπως λέει στον Ολαντ και τον Ρέντσι; (…) Δική μου γνώμη είναι πως έχετε όντως κάποιο κρυφό σχέδιο: Θα σας πουν “όχι” και μετά θα επιχειρήσετε ένα δημοψήφισμα, σαν αυτό που παραλίγο να γίνει τον Νοέμβριο του 2011 και θα αποχαιρετήσουμε την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση πάρα πολύ γρήγορα” ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

“Δεν αρμόζουν εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκο κεκτημένο, αλλά θα πρέπει να σέβονται και όλες οι πηγές τα κεκτημένα του Έλληνα πολίτη- και οι εκπρόσωποι της ΝΔ να είναι προσεκτικοί όταν μιλούν για την ελληνική οικονομία» παρενέβη αργότερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος. «Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτές δηλώσεις περί απόσυρσης καταθέσεων υπό οιαδήποτε πολιτική εξέλιξη”, συμπλήρωσε.

“Δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις καταθέσεις των Ελλήνων. Είναι ατυχέστατη η δήλωση του κ. πρωθυπουργού, όπως ατυχής και ανεύθυνη υπήρξε η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στη Θεσσαλονίκη” παρατήρησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα