Μοσχάρι κατσαρόλας με καρότα και σέλερι

Μοσχάρι κατσαρόλας με καρότα και σέλερι
shutterstock

Το μυστικό βρίσκεται στον χρόνο που θα μείνουν τα υλικά να σιγοβράζουν μέσα στην κατσαρόλα σου

Ένα φαγητό που μπορεί να σταθεί επάξια και σε μια καθημερινή μέρα, αλλά και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με καλεσμένους στο σπίτι. Ακούγομαι κάπως… κλισέ; Αν δοκιμάσετε το σιγοβρασμένο μοσχαράκι με καρότο και πατάτες στην κατσαρόλα, θα καταλάβετε πως δεν είναι έτσι.

Ένα ωραίο κομμάτι ελιά, σπάλα, κιλότο, νουά ή και στρογγυλό θα κάνει το αποτέλεσμα μοναδικά απολαυστικό. Τι λέτε; Θα το δοκιμάσετε; Άλλωστε την πολλή δουλειά θα την κάνει ο χρόνος και η βαριά κατσαρόλα σας.

Υλικά

  • 1 κιλό και κάτι μοσχάρι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 400 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3 κλωνάρια σέλερι σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 8 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 1 1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Στέγνωσε με χαρτί κουζίνας τα κομμάτια του κρέατος και πασπάλισε με πιπέρι. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σόταρε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάλε σε πιατέρα
  2. Πρόσθεσε μια ιδέα από το ζωμό στην κατσαρόλα και ξύσε με την κουτάλα σου (καλό είναι να δουλεύεις με ξύλινη) ώστε να πάρεις τα “καμμένα” που έχουν μείνει στο κάτω μέρος του σκεύους. Πρόσθεσε τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι και σόταρε ώσπου να γυαλίσουν και να μαλακώσουν για περίπου 5′ λεπτά.
  3. Συνέχισε με το σκόρδο και αφού το σοτάρεις για 1 λεπτό. Σβήσε με το κόκκινο κρασί. Άφησε το φαγητό να σιγοβράσει και να “κατέβει” η σάλτσα στο μισό.
  4. Ανάμειξε το αλεύρι στον ζωμό και πρόσθεσε στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε την ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης, το κρέας, χαμήλωσε τη φωτιά και σκέπασε. Σιγόβρασε το φαγητό σου για περίπου 2 ώρες.
  5. Πρόσθεσε τις πατάτες και τη μουστάρδα στα τελευταία 20′ λεπτά. Αλατοπιπέρωσε αφού δοκιμάσεις και σέρβιρε ζεστό πασπαλισμένο με τον φρέσκο μαϊντανό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα