Στα περσινά επίπεδα οι τιμές των αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές των αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα
Καταναλωτές στην Βαρβάκειο Αγορά ψωνίζουν για το τραπέζι των Χριστουγέννων την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Δεν θα αυξηθούν οι τιμές στα αμνοερίφια για το Πάσχα. Πως θα κινηθούν φέτος οι τιμές

Στα περσινά επίπεδα φαίνεται πως θα κινηθούν και φέτος οι τιμές των αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα, δηλαδή στα 5,50-6 ευρώ/κιλό στον παραγωγό και μεταξύ 7 και 9 ευρώ/κιλό για τους καταναλωτές.

Πάντως, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης, ζητά, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τους συναδέλφους του να παραμείνουν “σκληροί” στις διαπραγματεύσεις τους προκειμένου να πετύχουν καλύτερες συμφωνίες, “μιας και η έλλειψη στην αγορά ήδη φαίνεται”, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Καταγγέλλοντας για ακόμη μια φορά τις “μαϊμού”, όπως λέει, προωθητικές κινήσεις των πολυεθνικών, υπογραμμίζει πως “δεν κάνουν μόνο κακό στους κτηνοτρόφους που περιμένουν τις εορτές του Πάσχα για να ρεφάρουν κάπως, αλλά κοροϊδεύουν με τον χειρότερο τρόπο το καταναλωτικό κοινό”.

“Δεν κάνουν μόνο κακό στους κτηνοτρόφους που περιμένουν τις εορτές του Πάσχα για να ρεφάρουν κάπως, αλλά κοροϊδεύουν με τον χειρότερο τρόπο το καταναλωτικό κοινό”, σχολίασε καλώντας τόσο την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και την πολιτεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Θεσσαλονίκη: Περισσότερη δυσαρέσκεια από τους καταστηματάρχες σε σχέση με τη χθεσινή κίνηση στην αγορά                                

Στα περσινά χαμηλά επίπεδα εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κώστας Χαντζαρίδης πως θα κινηθεί και φέτος, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ο τζίρος στα εμπορικά καταστήματα του νομού.

Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή (Κυριακάτικη) λειτουργία των καταστημάτων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σημείωσε: “υπάρχουν κάποιοι ευχαριστημένοι, κυρίως όσοι διατηρούν τα εμπορικά τους καταστήματα στο κέντρο της πόλης (Τσιμισκή_ και πολλοί δυσαρεστημένοι, εκείνοι της περιφέρειας, που και δεν είδαν κατανάλωση, κατέβαλαν και το 75% στους υπαλλήλους που κλήθηκαν για δουλειά”.

Κατά τον ίδιο, επιβαρυντικά στην κίνηση στην αγορά λειτούργησαν χθες το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το ότι δεν εμφανίστηκε καταναλωτικό κοινό από τις γύρω περιοχές.

“Η χθεσινή ανοικτή αγορά ουσιαστικά εξυπηρέτησε αυτούς που δεν θα μπορέσουν μέσα στην εβδομάδα να κάνουν τις αγορές τους” σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα