Πρόκληση Άσαντ: Η εικόνα του τραυματισμένου Ομράν είναι ψεύτικη

default image

Προκλητικός ο Σύρος πρόεδρος δηλώνει ότι το συγκλονιστικό βίντεο του τραυματισμένου παιδιού σε ασθενοφόρο στο Χαλέπι είναι υλικό προπαγάνδας (Vid + Pics)

Ως επίγειο “παράδεισο” προσπαθεί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να παρουσιάσει τη Συρία που δέχεται καθημερινούς βομβαρδισμούς τόσο από τις συμμαχικές δυνάμεις, όσο και από τους συμμάχους, οι οποίοι προσπαθούν να πλήξουν θέσεις των τζιχαντιστών με τους αθώους πολίτες να πληρώνουν το τίμημα, ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή.

Συγκεκριμένα ο Σύρος πρόεδρος, που μάλλον ζει σ’ άλλον πλανήτη, θέλοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να δημιουργήσει εντυπώσεις, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κατακραυγή για τα χιλιάδες αθώα θύματα του πολέμου και τους εκτοπισμένους περνάει στην αντεπίθεση, γελοιοποιώντας τον εαυτό του.

Σε συνέντευξή του στα Ελβετικά ΜΜΕ, ερωτώμενος για τα θύματα του πολέμου, μετά από την προβολή των ανατριχιαστικών πλάνων του βίντεο του που δείχνουν το πεντάχρονο αγόρι να κάθεται σε κατάσταση σοκ στο ασθενοφόρο, απάντησε ότι πρόκειται για ψευδές υλικό. 

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει στο δίκτυο SRF1 πως “Έχουμε πραγματικές φωτογραφίες παιδιών που έχουν τραυματιστεί, αλλά η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ψεύτικη. Είναι προϊόν προπαγάνδας.”

Παράλληλα, τόνισε πως στόχος των διασωστών του Ομράν ήταν να πλήξουν την πολιτική που ακολουθεί, καθιστώντας τον υπαίτιο για τον ξεριζωμό εκατομμύρια ανθρώπων και των θάνατο χιλιάδων αμάχων.

Εκτιμάται πως περισσότεροι από 300.000 Σύροι υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πόσοι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς στο Χαλέπι τις τελευταίες εβδομάδες.

(ΠΗΓΗ: Time)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα