Φορολογικές δηλώσεις 2014

Φορολογικές δηλώσεις 2014
3d business man keep an invoice and a briefcase ioannis kounadeas

Από τις 20 Μαρτίου έχει ξεκινήσει η περίοδος υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το 2013.

Για δεύτερη χρονιά φέτος η ηλεκτρονική υποβολή είναι υποχρεωτική για κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας του και δεν αποτελεί προστατευόμενο μέλος, καθώς και για τους κατοίκους του εξωτερικού. Η μοναδική εξαίρεση είναι οι δηλώσεις που υποβάλλονται από τους κληρονόμους για λογαριασμό αποβιωσάντων. Η περίοδος υποβολής δηλώσεων θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014.

Το Businessbooks.gr, ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο αποκλειστικά επιχειρησιακών βιβλίων, σας διευκολύνει και σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να συμπληρώσετε και να υποβάλλετε τη δήλωση.

Ο οδηγός αυτός δημιουργήθηκε από έμπειρους ειδικούς ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίζουν την σημασία κάθε κωδικού στα έντυπα της εφορίας, τους υπολογισμούς που πρέπει να γίνουν για την συμπλήρωση των αντίστοιχων πεδίων, τις προθεσμίες υποβολής κάθε εντύπου και κάθε χρήσιμη πληροφορία για την υποβολή τους. 

Το βιβλίο καλύπτει όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη λογιστική, φοροτεχνική νομοθεσία, όπως κέρδη με βάση απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ., δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε. κλπ.), ατομική δήλωση και προσδιορισμός του φόρου εισοδήματος, διανομή κερδών επιχειρήσεων, λογιστικές εγγραφές, πρόστιμα, συμπληρωμένα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3, Ε5, Ε.Π.Ε., Α.Ε. κλπ., ΕΝ.Φ.Ι.Α., τεχνικές επιχειρήσεις, γεωργικές επιχειρήσεις, αγρότες, βιομηχανικές επιχειρήσεις, ελευθέρια επαγγέλματα, σωματεία, εφαρμογή της φορολογίας με παραδείγματα στην πράξη.

Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα λογιστικά και φοροτεχνικά ζητήματα που σας απασχολούν με τη βοήθεια των ακόλουθων σύγχρονων και επικαιροποιημένων βιβλίων:

Πραγματεύεται όλα τα θέματα φορολογίας εισοδήματος που ενδιαφέρουν λογιστές, φοροτέχνες, ελεγκτές, συμβούλους επιχειρήσεων, οικονομολόγους, σπουδαστές οικονομικών επιστημών.

Στόχος του βιβλίου είναι η ανάλυση και παρουσίαση των εργασιών τέλους χρήσης από πλευράς Λογιστικής, Φορολογίας και Κοστολόγησης. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί παραδείγματα με σκοπό να απλοποιήσει τη κατανόηση εννοιών σχετικά με τη Φορολογία Εισοδήματος, τον Κ.Φ.Α.Σ., το Φ.Π.Α., τη Λογιστική και τη Κοστολόγηση. Αποτελεί τον μοναδικό ολοκληρωμένο οδηγό της αγοράς για τη συγκεκριμένη θεματολογία.

Ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα σχετικά με το φόρο ακίνητης περιουσίας, ώστε να είναι νόμιμος και να μην επιβαρυνθεί με ποινές και πρόστιμα. Απευθύνεται σε όλους όσοι διαθέτουν ή ασχολούνται με τα ακίνητα.

Το βιβλίο είναι ενημερωμένο μέχρι και το Ν.4110/13. Αναφέρεται στα εξής θέματα: νομικό πλαίσιο Φ.Π.Α., ενδοκοινοτικές συναλλαγές, απαλλαγές-επιστροφές Φ.Π.Α., intrastat, listing, καθεστώτα Φ.Π.Α., τροποποιητικές δηλώσεις του Φ.Π.Α., απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ., συντελεστές Φ.Π.Α., ακίνητα που υπάγονται στο Φ.Π.Α., συμπλήρωση δηλώσεων Φ.Π.Α., διακανονισμοί παγίων, εφαρμογή όλων των νόμων Φ.Π.Α. στην πράξη.

Επισκεφτείτε το Businessbooks.gr και αναζητείστε όλα τα λογιστικά, χρηματοοικονομικά και τραπεζικά βιβλία που σας ενδιαφέρουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα