Τα νέα Tesla θα τα κάνουν όλα μόνα τους

Τα νέα Tesla θα τα κάνουν όλα μόνα τους

Απολύτως αυτοεξυπηρετούμενα θα είναι τα νέα μοντέλα της Tesla. Θα επιλέγουν μόνα τους έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο και θα αλλάζουν λωρίδες με αισθητήρες. Δείτε ενδεικτικό βίντεο (Vid)

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα μοντέλα της (μεταξύ των οποίων και το Μοντέλο 3) θα εξοπλιστούν με hardware που θα τους επιτρέπει να τα κάνουν όλα μόνα τους. Κυριολεκτικά.

Μεταξύ του νέου εξοπλισμού θα είναι 8 κάμερες, 12 αναβαθμισμένοι αισθητήρες και ραντάρ με ταχύτερους επεξεργαστές.

Το νέο πακέτο εξαρτημάτων βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία τεστ και θα στοιχίσει $8000 ανά όχημα. Τα νέα “έξυπνα” οχήματα της Tesla θα είναι εξοπλισμένα με ένα on-board σύστημα του τεχνολογικού κολοσσού Nvidia.

Θα διαθέτουν επίσης 40 φορές μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ από τα προηγούμενα μοντέλα και θα χρησιμοποιούν ένα καινοτόμο λογισμικό που σχηματίζει ένα νευρωνικό δίκτυο για την επεξεργασία της όρασης και της ανίχνευσης αντικειμένων και εμποδίων καθ’ οδόν.

Δείτε το νέο βίντεο που ανέβασε η Tesla στην ιστοσελίδα της, όπου το όχημα κινείται μόνο του χωρίς να χρειάζεται την παρέμβαση του οδηγού:

Η Tesla υποστηρίζει πάντως ότι η ανανεωμένη έκδοση 8.0 του αυτόματου πιλότου της, θα είναι μεταξύ άλλων ικανή να επιλέγει εξόδους σε αυτοκινητοδρόμους, σε περίπτωση ενεργοποίησης του φλας. Βελτιώσεις πρόκειται να γίνουν και ως προς την δυνατότητα αλλαγής λωρίδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα