‘Η Λίτσα μου ‘έκλεψε’ 1,5 εκατ. ευρώ’, λέει ο Π. Βλαστός

‘Η Λίτσα μου ‘έκλεψε’ 1,5 εκατ. ευρώ’, λέει ο Π. Βλαστός
Ο Παναγιώτης Βλαστός οδηγείται από αστυνομικούς του τμήματος Μεταγωγών στην έξοδο των Δικαστηριών μετα την πολύωρη απολογία του ενώπιον των ανακριτών Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015. Ο Παναγιώτης Βλάστος φέρεται ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα από τις φυλακές και στην οποία αποδίδονται σειρά κακουργηματικών πράξεων όπως βομβιστικές επιθέσεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών, διακίνηση μαύρου χρήματος, τοκογλυφίες, αρπαγές, σχέδια απαγωγών και εκβιασμούς. Τη δράση του κυκλώματος αποκάλυψε στις αρχές η εξαδέλφη του, Ευαγγελία Βλαστού. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Ευρωκίνηση

Μόνο μία έκρηξη αποδέχεται ο Π. Βλαστός στην υπόθεση του "κυκλώματος εκβιαστών". Την Τρίτη έχει κληθεί να καταθέσει ο Ιω. Σμπώκος, καταδικασθείς για το αποκαλούμενο "μαύρο πολιτικό χρήμα"

Για την Τρίτη αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή Διαφθοράς ο καταδικασμένος σε 16ετή κάθειρξη για τις μίζες των εξοπλιστικών, Γιάννης Σμπώκος, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση του “κυκλώματος εκβιαστών”.

Κι αυτό γιατί εμφανίζεται ως θύμα βομβιστικής επίθεσης από τη συμμορία, ενώ την Τετάρτη το μεσημέρι έχει κληθεί να συνεχίσει την πολυήμερη απολογία του ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεση, Παν. Βλαστός. Ο βαρυποινίτης απολογήθηκε χθες για τρίτη ημέρα και άγνωστο είναι το πότε θα ολοκληρώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο Π. Βλάστος κατά την απολογία του μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει ότι το ποσό που φέρεται ότι του πήρε η ξαδέλφη του Λίτσα δεν είναι 250.000 ευρώ, όπως καταγράφεται στη δικογραφία, αλλά 1,5 εκατ. ευρώ. Στο σύνολό τους τα χρήματα, φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος, είναι προϊόν παράνομων ενεργειών και είχαν δοθεί στην συγκατηγορούμενή του, αλλά και βασική κατήγορό του, Λίτσα για να τα ξεπλύνει.

Αποδέχεται μόνο μία έκρηξη

Κατά τον Π.  Βλαστό, τα επίμαχα χρήματα είχε φροντίσει να βγάλει στο εξωτερικό με πλοίο ο άνδρας της εξαδέλφης του και τμηματικά είχαν επιστρέψει μέσω εμβασμάτων στην Ελλάδα “καθαρά”. Με τα λεφτά αυτά, εμφανίζεται να υποστήριξε πως σκόπευε να αγοράσει φούρνο γνωστής αλυσίδας, μέσω της Λίτσας και του συζύγου της.

Ο κατηγορούμενος βαρυποινίτης φέρεται να επιβεβαίωσε μόνο ότι είχε δώσει την εντολή για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι της εισαγγελέα Τρικάλων. Αντίθετα, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο δεύτερο μηχανισμό, που του έχει αποδοθεί, στο σπίτι της προέδρου του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο εκδίκασε την υπόθεση απαγωγής Παναγόπουλου, αλλά και στις εκρήξεις στο σπίτι της αδελφής του καταδικασθέντα Ιω. Σμπώκου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα