Πονοκέφαλος στην Αντιτρομοκρατική για τη χειροβομβίδα στην Καισαριανή- Το χρονικό της επίθεσης

Πονοκέφαλος στην Αντιτρομοκρατική για τη χειροβομβίδα στην Καισαριανή- Το χρονικό της επίθεσης
Επίθεση με χειροβομβίδα στις έξι τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2018, κοντά στο Α.Τ. Καισαριανής. Από την επίθεση, τραυματίσθηκε ελαφρά στα πόδια ένας οδηγός ταξί ο οποίος ξεκινούσε την βάρδιά του. Η χειροβομβίδα σύμφωνα με πληροφορίες εξερράγη περίπου 30 μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα, στη διασταύρωση των οδών Συβρισσαρίου και Φιλολάου. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Η επίθεση δεν έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς το πρωί καθώς η χειροβομβίδα εξερράγη περίπου 30 μέτρα μακριά, δίπλα σε ένα μανάβικο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι ένας οδηγός ταξί. Αρχικά νόμιζαν ότι έσκασε μία λάμπα φθορίου από βραχυκύκλωμα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αντιτρομοκρατικής πλέον, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Καισαριανή.

Αν και οι ίδιοι μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου προαναγγέλλουν ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη, μία τρομοκρατική οργάνωση που ταιριάζει με την μεθοδολογία που ακολούθησαν οι δράστες, είναι η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Υπενθυμίζεται πως είχαν επιτεθεί με καλάσνικοφ στην διμοιρία της Χαριλάου Τρικούπη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και την πρεσβεία του Μεξικό, ενώ στην πρεσβεία της Γαλλίας και μάλιστα μερικά 24ωρα πριν την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, είχαν επιτεθεί με χειροβομβίδα που πέταξαν κοντά στο κουβούκλιο του αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του. Η επίθεση αυτή είχε γίνει σχεδόν εν κινήσει από μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν, κάτι που είναι πιθανό να συνέβη και σε αυτή την περίπτωση και απλά να μην έγιναν αντιληπτοί.

Το χρονικό της επίθεσης

Στις 6 το πρωί ένας οδηγός ταξί είχε σταματήσει το ταξί του έξω από ένα μανάβικο, περίπου 30 μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και κάτι κοίταζε στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή των οδών Φιλολάου και Συβρισσαρίου.

Ξαφνικά, άκουσε έναν υπόκωφο θόρυβο που έμοιαζε με έκρηξη και ένιωσε πόνο και κάψιμο στο πόδι του.

Μάλιστα επειδή έσπασε μία λάμπα φθορίου, αρχικά όλοι νόμιζαν ότι ίσως ήταν βραχυκύκλωμα και ο οδηγός ταξί πίστεψε ότι τραυματίστηκε από θραύσματα γυαλιών. Πήγε μόνος του σε νοσοκομείο όπου του αφαίρεσαν θραύσματα, τα οποία οι γιατροί του είπαν ότι ήταν μεταλλικά και όχι γυαλιά και ενημέρωσε την Αστυνομία για το περιστατικό.

Στο σημείο οι αστυνομικοί εντόπισαν μικρές υλικές ζημιές στο μανάβικο όχι όμως κάποιον κρατήρα που θα τους έκαναν να αντιληφθούν ότι επρόκειτο για επίθεση με χειροβομβίδα.

Μετά από αρκετές ώρες αμηχανίας, την απάντηση του τι είχε συμβεί την έλαβαν οι Αρχές από σχετική ανάληψη ευθύνης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου αντιεξουσιαστές αναφέρουν σε κείμενό τους πως εκείνοι επιτέθηκαν με χειροβομβίδα στο σημείο με στόχο το Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, παρότι αυτό ήταν 30 μέτρα μακριά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Τονίζεται πάντως ότι στο συγκεκριμένο σημείο και την συγκεκριμένη ώρα που τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός ταξί και βρίσκεται το μανάβικο, από θαύμα δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί ή κάτι χειρότερο.

Συγκεκριμένα, οι αντιεξουσιαστές προειδοποιούν πως θα ακολουθήσει προκήρυξη για την επίθεση αυτή και αναφέρουν στο κείμενό τους:

«Επίθεση με χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής

από Α

“Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής. « Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω », είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε.

Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει”

Massimo Passamani

Τα ξημερώματα της Δευτέρας επιτεθήκαμε με μία χειροβομβίδα στο Α Τ Καισαριανής για τον απεργό πείνας- δίψας(απο Κυριακή 25/2) Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

θα ακολουθήσει προκήρυξη για την επίθεση».

Σημειώνεται ότι οι αντιεξουσιαστές κλιμακώνουν συνεχώς τις αντιδράσεις τους για τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Μετά την επίθεση με χειροβομβίδα σε βάρος του Αστυνομικού Τμήματος Καισαριανής, που είχε σαν αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού ταξί, αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν ολιγόωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ ακολούθησε η κατάληψη της Πρυτανείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την ανάρτηση σχετικού πανό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα