Η ερώτηση που… γύρισε το μάτι της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας

Η ερώτηση που… γύρισε το μάτι της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας

Η, νεαρότερη σε ηλικία, πρωθυπουργός του κόσμου, Jacinda Arden μίλησε στην εκπομπή "60 Minutes", με τον δημοσιογράφο που ήταν απέναντι της να χαρακτηρίζεται "μισογύνης" και "γλοιώδης". Τι κατάφερε να κάνει; Διαβάστε.

Το creepy μεταφράζεται ως “τρομακτικός”, αλλά και ως “γλοιώδης”. Στην περίπτωση του Charles Wooley και ως προς τον τρόπο που χειρίστηκε τη συνέντευξη που είχε “κλείσει” με την Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Arden ισχύουν και τα δύο.



Ο Charles Wooley

Ο δημοσιογράφος επικέντρωσε τις προσπάθειες του στο να προσπαθήσει να ανακαλύψει… πότε έμεινε έγκυος η πρωθυπουργός. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που η Arden ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της, με τον Wooley να κρίνει πως είναι εξαιρετική ιδέα να τη ρωτήσει… πότε το συνέλαβε. Η ακριβής του τοποθέτηση ήταν η εξής: “Υπάρχει μια πραγματικά σημαντική πολιτική ερώτηση που θέλω να κάνω: ποια είναι η ακριβής ημερομηνία που θα γεννήσετε;”. Η Arden απάντησε “ η 17η Ιουνίου” με τον Woοley να λέει πως “ είναι ενδιαφέρον το πόσοι άνθρωποι έχουν αρχίσει να μετρούν ανάποδα, για να καταλάβουν πότε το συλλάβατε”. Για την ιστορία, δίπλα της ήταν ο σύντροφος της, Clarke Gayford, ο οποίος έδειξε να νιώθει ιδιαίτερα άβολα (κοκκίνισε το πρόσωπο του). Για να τον αποτελειώσει, δήλωσε την έκπληξη του, όταν ο Gayford ενημέρωσε πως είναι αυτός που βάζει πλυντήριο στο σπίτι του ζευγαριού.


Ο αδίστακτος δημοσιογράφος δεν… ένιωσε και συνέχισε με το “ έχοντας αποκτήσει έξι παιδιά, δεν με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι οι άνθρωποι αποκτούν παιδιά. Γιατί ένα παιδί να μην έχει συλληφθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας;”. Κάπου εκεί… γύρισαν τα μάτια της πρωθυπουργού, πριν απαντήσει “οι εκλογές είχαν γίνει. Όχι ότι υπάρχει η ανάγκη να μπούμε σε αυτές τις λεπτομέρειες”.

Πριν φτάσουμε σε αυτό το επίμαχο κομμάτι, το οποίο “έπιασε” το δεύτερο μισό της εκπομπής, ο Wooley είχε ήδη καταφέρει να εκνευρίσει κόσμο -και τους συνεντευξιαζόμενους. Όλα άρχισαν με το “ έχω συναντήσει πολλούς πρωθυπουργός στην καριέρα μου, αλλά κανέναν τόσο νέο, όχι πολλούς που να είναι τόσο έξυπνοι και ουδένα που να ήταν τόσο ελκυστικός”. Συνέχισε με το “ όπως και η χώρα της, η Νέα Ζηλανδία, νιώθω ερωτοχτυπημένος από εκείνη. Είναι η μόνη ηγέτης κράτους που είναι τόσο νέα, ειλικρινής και έγκυος”. 

Το ξέσπασμα των Νεοζηλανδών στα social media σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά την έναρξη. Πλήθος κόσμου χαρακτήρισε τον δημοσιογράφο “μισογύνη” και “ακατάλληλο” και τη συνέντευξη που είδε στην εκπομπή “60 Μinutes” ως “ανατριχιαστική” και “οδυνηρή”. Ο Wooley δεν έκανε έστω μια ερώτηση για τα “πιστεύω” της, τις πολιτικές της ή τι θέλει να επιτύχει ως πρωθυπουργός και δικαιολόγησε τον εαυτό του, λέγοντας “ στην εκπομπή αυτή μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι”. Όσο για τα σεξιστικά σχόλια που έκανε, είπε ότι “όταν λέμε κάποιον ελκυστικό, στο μυαλό μου υπάρχουν 50 επιλογές -από το όμορφος έως το συναρπαστικός- που μπορούν να ισχύουν”. Ολοκλήρωσε με το “ η εκπομπή πήγε πάρα πολύ καλά, οπότε…”, κατάρα στον λαδέμπορα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα