Όσκαρ 2018: Αυτοί είναι οι καλύτεροι παρουσιαστές της απονομής

Όσκαρ 2018: Αυτοί είναι οι καλύτεροι παρουσιαστές της απονομής
youtube

Η απονομή των Όσκαρ δεν κρίνεται κάθε χρόνο μόνο από την ποιότητα των υποψήφιων ταινιών, ή των αστέρων του Χόλιγουντ που θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί και την σκηνή. Πρώτα και πάνω από όλα, κρίνεται από τον παρουσιαστή

Η συνταγή έχει πάντα τα ίδια συστατικά. Χρειάζεται λίγο χιούμορ, μερικά αστειάκια, κάποιες καλά ζυγισμένες πολιτικές αναφορές, ίσως κάποιο χορευτικό ή τραγούδι, οπωσδήποτε καλές σχέσεις με όλους τους σταρ που βρίσκονται μέσα στο θέατρο. Αν και πολλοί επεδίωξαν να αναλάβουν την παρουσίαση των Όσκαρ τα τελευταία 90 χρόνια, είναι πολύ λίγοι αυτοί που κατάφεραν κατά γενική ομολογία να ξεχωρίσουν και να περάσουν στην ιστορία. Αυτοί που ακολουθούν, είναι πέντε από τους καλύτερους.

Αν τα Όσκαρ είχαν ονοματεπώνυμο θα ήταν… Μπομπ Χόουπ

Αν η Μέριλ Στριπ έχει το ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα Όσκαρ, ο Μπομπ Χόουπ έχει το ρεκόρ… παρουσίασης. Ο βετεράνος κωμικός υπήρξε οικοδεσπότης της απονομής 18 φορές! Έξι εκ των οποίων ήταν πριν καν αρχίσει η τηλεοπτική μετάδοση των βραβείων. Το στυλ του ίσως σήμερα να φαίνεται λίγο παρωχημένο, ωστόσο μέχρι σήμερα έχει μείνει αξεπέραστο, αποτελώντας σημείο αναφορά για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας παρουσιαστής απονομής βραβείων.

Η Έλεν Ντε Τζένερις τα κάνει όλα και συμφέρει

Μπορεί να παρουσίασε την τελετή μόλις δύο φορές (2007, 2014), αλλά στο διάστημα αυτό κατάφερε να κάνει σχεδόν τα πάντα: Από το να περάσει… την ηλεκτρική σκούπα, μέχρι να ταΐσει με πίτσα τις ηθοποιούς που τόσο καιρό λιμοκτονούσαν για να χωρέσουν στα πανάκριβα συνολάκια υψηλής ραπτικής. Εκεί που έγραψε ιστορία ήταν όταν έβγαλε σε απευθείας σύνδεση μια selfie με όλους τους κορυφαίους σταρ της εποχής μας (από την Μέριλ Στριπ έως την Τζένιφερ Λόρενς), με τη φωτογραφία να σπάει όλα τα ρεκόρ στα social media και να περνάει για πάντα στην ιστορία των βραβείων ως μία από τις κορυφαίες στιγμές σε απονομή.

Ποιος αντέχει το χιούμορ του Μπίλι Κρίσταλ;

Ο δεύτερος μακροβιότερος οικοδεσπότης της απονομής, για πολλούς είναι και ο καλύτερος της “σύγχρονης” εποχής των βραβείων. Θεωρείται επίσης και ο “πατέρας” του βιτριολικού χιούμορ που κυριαρχεί στις εναρκτήριες απονομές τις τελευταίες δεκαετίες. Για κάποιους, ωστόσο, το στυλ του ήταν υπερβολικά “αμερικανικό” για το παγκόσμιο κοινό των Όσκαρ. Στις κορυφαίες στιγμές του, τα κλιπάκια με τις υποψήφιες καλύτερες ταινίες της χρονιάς (όπου πάντα έβρισκε τρόπο να… “τρυπώνει”), αλλά και η εμφάνισή του στη σκηνή ως άλλος “Χάνιμπαλ” από τη “Σιωπή των Αμνών” (προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό).

Η αυτού μεγαλειότης… Γούπι Γκόλντμπεργκ

Και μόνο το γεγονός ότι ήταν η πρώτη γυναίκα οικοδεσπότης της απονομής – και μάλιστα η πρώτη και μοναδική έως σήμερα Αφροαμερικανή – είναι αρκετό για να περάσει το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία των βραβείων. Η βραβευμένη με Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου ηθοποιός (για την ταινία “Αόρατος εραστής”) έφερε έναν αέρα εκλεπτυσμένου και ταυτόχρονα αθυρόστομου χιούμορ στην απονομή. Και άφησε εποχή για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να “μεταμφιέζεται” επί σκηνής σε χαρακτήρες από τις υποψήφιες καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Αξεπέραστη ως… μαύρη βασίλισσα Ελισάβετ, μία από τις τέσσερις φορές που παρουσίασε τα βραβεία.

Το μέλλον ανήκει στον Τζίμι Κίμελ

Βρέθηκε αντιμέτωπος με το χειρότερο εφιάλτη ενός παρουσιαστή και κατάφερε να επαναφέρει την τάξη με αξιοπρέπεια και χιούμορ μετά την μεγαλύτερη γκάφα που έγινε ποτέ στη διάρκεια απονομής, όταν το 2017 οι Γουόρεν Μπίτι και Φέι Ντάναγουεϊ ανακοίνωσαν ως καλύτερη ταινία το “La la land” αντί του “Moonlinght”. Παράλληλα, υπήρξε αστείος, καυστικός όσο έπρεπε, πολιτικοποιημένος σε σωστές δόσεις και είχε καλή χημεία με τους σταρ στην σκηνή και την πλατεία (εντάξει… πλην του Ματ Ντέιμον). Ο Τζίμι Κίμελ θα παρουσιάσει και το 2018 τα Όσκαρ και είναι ένας ακόμη καλός λόγος για να δούμε την απονομή.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες NOVA!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α’ προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι, Wonder, Η Μορφή του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα