Επαναλαμβάνονται οι εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Επαναλαμβάνονται οι εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports) Eurokinissi Sports

Με απόφαση του ΣτΕ κρίθηκαν μη νόμιμες και για αυτό η Επιτροπή θα πρέπει να τις επαναλάβει

Μη νόμιμες έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε πως θα πρέπει να αναπεμφθεί η υπόθεση στην ΕΟΕ προκειμένου να επαναλάβει σε νόμιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας τη διαδικασία εκλογής.

Το  Γ’ τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 1881/2017 απόφασή του ακύρωσε το πρακτικό εκλογής της Ολομέλειας της ΕΟΕ με το οποίο αναδείχθηκε πρόεδρος ο Σπυρίδωνας Καπράλος και γενικός γραμματέας ο Εμμανουήλ Κολυμπάδης.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται ότι “ο κ. Νικολάου στον οποίο ανατέθηκε η προεδρία της επίμαχης εκλογικής συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕΟΕ και ο οποίος είχε απευθύνει την σχετική πρόσκληση στα μέλη της, αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης αυτής, κατ΄  εντολή δε αυτού εστάλη προς ενημέρωση των μελών της ΕΟΕ το από 6.2.2017 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  από την γραμματεία της ΕΟΕ, με συνέπεια ορισμένα από τα μέλη να μη  παραστούν στην επίμαχη συνεδρίαση”. Παράλληλα, κατά τους συμβούλους της Επικρατείας, ο κ. Νικολάου “δεν κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 14 παράγραφος 2 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, αλλά όπως δήλωσε, απλώς παρέστη για να ενημερώσει για την αναβολή της”.

Στο ΣτΕ  είχαν προσφύγει 13 εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών, μεταξύ των οποίων  οι Ισίδωρος Κούβελος, Γεώργιος Βασιλακόπουλος, Ιωάννης Σγουρός και  Πέτρος Συναδινός. Ζητούσαν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών (6.2.2017) στην  ΕΟΕ. Στην προσφυγή αναφεροταν πως υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος και ο Σπύρος Καπράλος και οι αρχαιρεσίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν την 6η Φεβρουαρίου 2017. Τελικά λόγω νοσηλείας του κ. Κούβελου, αναβλήθηκαν και ορίστηκε νέα ημερομηνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα