Επιστρέφουν μετά από 20 χρόνια: Αυτό είναι το εξώφυλλο του νέου δίσκου των Pink Floyd

Επιστρέφουν μετά από 20 χρόνια: Αυτό είναι το εξώφυλλο του νέου δίσκου των Pink Floyd

To άλμπουμ περιλαμβάνει ambient και instrumental tracks που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του The Division Bell

Ύστερα από μήνες φημών, οι Pink Floyd ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ “The Endless River”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου. Το άλμπουμ είναι  ορχηστρικό ενώ σε ένα κομμάτι, το “Louder Than Words” έχει γράψει στίχους η σύζυγός του David Gilmour, Polly Samson.

Οι Floyd έδωσαν στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του δίσκου που είναι αφιερωμένος στον κιμπορντίστα της μπάντας Rick Wright, που έφυγε από τη ζωή το 2008. Το εξώφυλλο είναι μια δημιουργία του 18χρονου ψηφιακού καλλιτέχνη Αιγυπτιακής καταγωγής Ahmed Emad Eldin.

To άλμπουμ περιλαμβάνει ambient και instrumental tracks που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του The Division Bell, που είχε κυκλοφορήσει το 1994, και είναι παραγωγή των David Gilmour, Phil Manzanera και Andy Jackson.

Στοιχεία για το άλμπουμ του κορυφαίου ροκ συγκροτήματος, την κυκλοφορία του οποίου αποκάλυψε, τον Ιούλιο, η σύζυγος του Gilmour, Polly Samson, έδωσε και η τραγουδίστρια Durga McBroom Hudson, η οποία συνεργάζεται με τους Pink Floyd στις περιοδείες τους.

“Αρχικά το ”Endless River” επρόκειτο να είναι ένα καθαρά ορχηστρικό άλμπουμ» αποκάλυψε η τραγουδίστρια συμπληρώνοντας πως στην πορεία ο David Gilmour άλλαξε γνώμη και την κάλεσε να ηχογραφήσει κάποια φωνητικά.

Παράλληλα, διευκρίνισε, πως κάποιες από τις συνθέσεις του νέου άλμπουμ επρόκειτο να συμπεριληφθούν ως ξεχωριστή ενότητα στον δίσκο “The Division Bell”, κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ. Έτσι τα μέλη του συγκροτήματος χρησιμοποίησαν το υλικό αυτό ως βάση του νέου τους άλμπουμ.

Η τελευταία κοινή εμφάνιση των Pink Floyd έγινε στις 2 Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών συναυλιών του “Live 8”.

Οι Pink Floyd σχηματίστηκαν το 1965. Αρχική ονομασία του συγκροτήματος ήταν The Screaming Abdabs. Η μουσική τους εστίαζε σε R&B κομμάτια πριν ενταχθούν στο κίνημα της βρετανικής ψυχεδελικής σκηνής. Το πρώτο τους σινγκλ ήταν το τραγούδι “Arnold Layne”, το οποίο ηχογραφήθηκε πριν το συγκρότημα υπογράψει στην “ΕΜΙ”.

Πηγή: independent

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα