Τηλεοπτική ‘σφαγή’ Κεγκέρογλου-Μπάρκα για το ΕΚΑΣ και απειλές για ‘πολιτικό ξύλο’

Τηλεοπτική ‘σφαγή’ Κεγκέρογλου-Μπάρκα για το ΕΚΑΣ και απειλές για ‘πολιτικό ξύλο’

Αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το τηλεοπτικό πλατό μετά από άγριο καβγά για το ΕΚΑΣ και για το ποια κυβέρνηση είχε δρομολογήσει το "κόψιμο" του πρώτη (Vid)

Καβγάς για την κατάργηση του ΕΚΑΣ ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπαρκά και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου στον “αέρα” της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του MEGA.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφασίσει να καταργήσει το ΕΚΑΣ, κάτι που έκανε τον Βασίλη Κεγκέρογλου να “εκραγεί”.

“Τα ψέματα τέλος”, είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με τον Κώστα Μπάρκα να απαντά: “Σιγά μη μας δείρετε”. “Ε βέβαια θα σε δείρω πολιτικά, δεν θα σε αφήσω” επανήλθε ο Β. Κεγκέρογλου.

Ο κ. Μπάρκας επέμεινε πως η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε κατάργηση ΕΚΑΣ και μετά την πρώτη “εκεχειρία”, ο κ. Κεγκέρογλου επιτέθηκε ξανά: “Γκεμπελιστή πάρτο πίσω αυτό που λες, δείξε μου ένα κείμενο που να αποδεικνύει αυτό που λες”.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπάρκας αποχώρησε από το στούντιο του καναλιού αναφέροντας πως ο κ. Κεγκέρογλου είναι “υπόλογος γι’ αυτά που λέει”.

Γ. Σταθάκης: Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την Εθνική Σύνταξη

Σημειώνεται πως σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε από τη δική του μεριά στον ΑΝΤ1 πως το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την Εθνική Σύνταξη.

Διευκρίνισε μάλιστα, ότι η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν θα προκαλέσει προβλήματα, ενώ τόνισε ότι το εν λόγω ζήτημα “θα λυθεί χωρίς προβλήματα” και χωρίς να παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι “αύριο – μεθαύριο, θα γίνουν οι βελτιώσεις για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί η δόση”, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει σύντομα, συμφωνία με τους θεσμούς.

Για το ζήτημα των κόκκινων δανείων, έσπευσε να διευκρινίσει ότι “θα δοθεί λύση που δεν θα προκαλεί δημοσιονομικό κόστος”. Ανέφερε μάλιστα, ότι στο πλαίσιο της λύσης, θα προβλέπεται η εξαίρεση των δανείων που έχουν δημοσιονομική επιβάρυνση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα