Ο Βούτσης προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Μορώνη της ΝΕΡΙΤ

Ο Βούτσης προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Μορώνη της ΝΕΡΙΤ
Συνέντευξη Τύπου, για το προσφυγικό και τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισής του που έλαβε η κυβέρνηση στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015. Στη συνέντευξη συμμετείχαν οι Νικόλαος Χριστοδουλάκης, υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Αντώνης Μακρυδημήτρης, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ιωάννης Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρήστος Ζώης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Ποια πρόσωπα προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για το ΕΣΡ. Δεδομένη όμως η άρνηση της ΝΔ

Τον Ροδόλφο Μορώνη, δημοσιογράφο και πρώην αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Μέσων Οπτικοακουστικών Μέσων προτείνει για τη θέση του Προέδρου του ΕΣΡ ο Νίκος Βούτσης.

Σε μια προσπάθεια να πιέσει τη ΝΔ για συναίνεση ο πρόεδρος της βουλής προτείνει τον κ. Μορώνη, ο οποίος επί κυβερνήσεως Σαμαρά ήταν πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ.

Ωστόσο, η ΝΔ απαιτεί απόσυρση του νόμου Παππά για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ώστε να επιτρέψει τη στελέχωση της ανεξάρτητης αρχής. Λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν θα συναινέσει στο ΕΣΡ όσο ισχύει ο νόμος Παππά. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να μην ψάχνει για “συνενόχους”.

Παρακάτω αναλυτικά τα πρόσωπα που προτείνει ο κ. Βούτσης για το ΕΣΡ

https://www.news247.gr/download/8136//872000/esr.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα