Στο Παρίσι ο Τσίπρας την άλλη Πέμπτη

Στο Παρίσι ο Τσίπρας την άλλη Πέμπτη
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, κατα την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξιμου. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Συνάντηση με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Α.Γκουρία θα έχει ο πρωθυπουργός στις 12 του μηνός στην πόλη του φωτός

Τις βαλίτσες τους για το Παρίσι ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, καθώς με το οικονομικό επιτελείο θα συναντήσει τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Α. Γκουρία, με τον οποίο θα συζητήσει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την οικονομία.

Η συνάντηση θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική από την Ελληνική πλευρά, καθώς θα γίνει λίγες ημέρες μετά το Eurogroup, όπου θα έχουν παρουσιαστεί οι 6 μεταρρυθμίσεις της λίστας Βαρουφάκη.

Υπενθυμίζεται πως οι δυο άνδρες είχαν συναντηθεί στις 11 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε τελευταία του έκθεση, ο Οργανισμός έχει ταχθεί υπέρ της ενίσχυσης ενεργητικών πολιτικών στην αγορά εργασίας και του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας, με στόχο την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας, την περαιτέρω κατάργηση των εμποδίων στον ελεύθερο ανταγωνισμό. Επίσης στους στόχους του οργανισμού, που θεωρείται πολύ σημαντικό στοιχείο για την κυβέρνηση, είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας του φορολογικού συστήματος και η μεταρρύθμιση της δημόσιας και φορολογικής διοίκησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα