Μηχανή του Χρόνου: Πώς η σέξι βασίλισσα ταινιών Β’ κατηγορίας μπήκε στο Χόλιγουντ

Μηχανή του Χρόνου: Πώς η σέξι βασίλισσα ταινιών Β’ κατηγορίας μπήκε στο Χόλιγουντ

"Δεν είχα ούτε ατζέντη, ούτε συμβόλαιο, ούτε τίποτα. Δεν ήξερα τι θα μου ξημερώσει". Πώς μπήκε στο Χόλιγουντ. Το σοβαρό ατύχημα στα γυρίσματα (Pics)

Από τη mixanitouxronou.gr: Από μικρή είχε ένα και μοναδικό όνειρο. Να γίνει γνωστή πρωταγωνίστρια, εισχωρώντας στη βιομηχανία του κινηματογράφου στο Χόλιγουντ. Ο λόγος για την ηθοποιό, μοντέλο και παραγωγό  Σίμπιλ Ντάνινγκ, η οποία έχει μείνει γνωστή από τη δεκαετία του ‘70 και του ‘80 ως η «βασίλισσα των ταινιών Β’ κατηγορίας». Σήμερα συγκαταλέγεται στις 100 πιο σέξι γυναίκες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Τα πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε το 1952 στην Αυστρία. Τον πατέρα της δεν τον γνώρισε ποτέ, αφού εγκατέλειψε την μητέρα της λίγο πριν γεννήσει. Η Ντάνινγκ πέρασε την παιδική της ηλικία είτε μέσα σε στρατιωτικές βάσεις, είτε ταξιδεύοντας με την μητέρα και τον στρατιωτικό πατριό της ανά τον κόσμο. Όταν, όμως, ο θετός της πατέρας πήρε μετάθεση για την Ιαπωνία, η μητέρα της, έχοντας κουραστεί από τις πολλές μετακομίσεις και τα ταξίδια, αρνήθηκε να τον ακολουθήσει. Το ζευγάρι χώρισε.

Μάνα και κόρη επέστρεψαν στην Αυστρία μόλις βγήκε το διαζύγιο. Περνούσαν πολύ δύσκολα, αφού αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η 14χρονη, τότε, Ντάνινγκ αναγκάστηκε να παρατήσει το σχολείο, ώστε να βρει δουλειά και να βοηθήσει τη μητέρα της.  Αρχικά, έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού, αλλά έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα, ο θείος της τη λυπήθηκε και την πήρε να εργαστεί στο οδοντιατρείο του ως βοηθός.

Σε ηλικία 16 ετών, η Σίμπιλ έφυγε από το σπίτι της και εγκαταστάθηκε στη Βιέννη, διότι ο σπιτονοικοκύρης ήταν αυστηρός και παλαιών αρχών, ενώ εκείνη ήταν πιο απελευθερωμένη. Εκεί εξάσκησε για ακόμη μια φορά το ίδιο επάγγελμα και αποδείχτηκε τόσο καλή στη δουλειά της, ώστε ένα χρόνο αργότερα, εργαζόταν  σε έναν από τους καλύτερους και φημισμένους οδοντιάτρους της Ευρώπης, τον Φρανς Κλέμεντσιτς. Παρ’ όλα αυτά, τα παράτησε και γράφτηκε σε σχολή κοσμετολογίας, από την οποία αποφοίτησε 3 χρόνια αργότερα.

 

Η αρχή της καριέρας της ως ηθοποιός

Η Ντάνινγκ έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, όταν Γερμανός σκηνοθέτης της ζήτησε να υποδυθεί την αμαζόνα Λορελέι στην ταινία «Come My Little Bird». Την είχε δει σε γύρισμα να βάφει μια από τις πρωταγωνίστριες και θαμπώθηκε από την ομορφιά  και την κορμοστασιά του σώματός της. Η Σίμπιλ δέχτηκε να παίξει στην ταινία, αδιαφορώντας για το περιεχόμενο. Όταν η αφίσα κυκλοφόρησε στην Ευρώπη προκάλεσε αίσθηση. Έδειχνε την Ντάνινγκ να στέκεται στο λεγόμενο «βράχο της Λορελέι» στο Ρήνο ποταμό με τα μακριά και ξανθά της μαλλιά να ανεμίζουν, καθώς παρέσυρε και οδηγούσε τους ναυτικούς στην καταστροφή και την αιώνια καταδίκη.

Το ανδρικό κοινό παραληρούσε στους κινηματογράφους και η ταινία – παρ’ ότι χαμηλού κόστους και «άνευ επιπέδου και προοπτικής» όπως σχολιάσθηκε – στέφθηκε από επιτυχία. Τα επόμενα χρόνια συνεχίζει να παίζει σε τέτοιου είδους έργα, αποκτώντας τον τίτλο της «βασίλισσας ταινιών Β’ κατηγορίας». Ωστόσο το 1969 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Το τραγούδι του Σαμ» στο πλευρό του νεαρού, τότε, Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Την ίδια περίοδο, η Ντάνινγκ γράφτηκε σε δραματική σχολή στο Μόναχο, ώστε να την πάρουν στα σοβαρά σκηνοθέτες και παραγωγοί. Όμως, οι μόνοι ρόλοι που της προσέφεραν ήταν εκείνοι που αναδείκνυαν την ομορφιά και το σεξ απίλ της. Τίποτε περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο, αισθανόταν, δεν ήταν δυνατόν να ξετυλίξει το υποκριτικό της ταλέντο.

 

Η συνεργασία με τον Κρίστοφερ Λι και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον

Η πολυπόθητη ευκαιρία της δόθηκε το 1976, όταν  πέρασε από ακρόαση για να παίξει στο «Whispering Death» στο πλευρό του Κρίστοφερ Λι. Τελικά πήρε το ρόλο. Η ταινία έσπασε ταμεία και μέχρι το τέλος της δεκαετίας συνεργάστηκε με τον Λι σε πέντε ταινίες.

Το 1972 έλαβε μέρος στο έργο «Bluebeard» με τη Ρακέλ Γουέλς και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, υποδυόμενη την πόρνη. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο θρίλερ «Eye Of The Labyrinth». Το 1977 αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς για την ερμηνεία της σαδιστικής τρομοκράτη στην ταινία  «Operation Thunderbolt» με τον Κλάους Κίνσκι, η οποία απέσπασε και υποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Το 1983 προτάθηκε να παίξει τον πρώτο γυναικείο ρόλο στην ταινία « Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Επιχείρηση Οκτάπουσι», ο οποίος όμως, την τελευταία στιγμή δόθηκε στη Μαντ Άνταμς.

 

Η καριέρα στο Χόλιγουντ

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η Ντάνινγκ μετακόμισε στο Χόλιγουντ. Είχε φτάσει πια η στιγμή να πραγματοποιήσει το όνειρο της. «Δεν είχα ούτε ατζέντη, ούτε συμβόλαιο, ούτε τίποτα. Δεν ήξερα τι θα μου ξημερώσει την επομένη», είχε πει η ηθοποιός σε συνέντευξή της. Παρόλα αυτά, η Σίμπιλ κατόρθωσε να γίνει εξώφυλλο του περιοδικού «Playboy», να συμμετάσχει σε πολλές πετυχημένες και βραβευμένες ταινίες, καθώς και σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, όπως οι «A Man Called Sloane», «Vega$», «Simon & Simon», «The Fall Guy», «L.A Bounty» και πολλές άλλες.

Το σοβαρό ατύχημα και η απόσυρση από τον κινηματογράφο

Το 1990, η Ντάνινγκ αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όταν τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια γυρίσματος. Αρχικά, η ηθοποιός θεώρησε ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό. Αν και ξεκουράστηκε για 15 μέρες, ο πόνος χειροτέρευε και είχε γίνει αφόρητος. Οι γιατροί είχαν κάνει λάθος διάγνωση. Της είχαν πει ότι είχε πάθει θλάση μυών και της είχαν δώσει μυοχαλαρωτικά χάπια και παυσίπονα. Η αλήθεια όμως ήταν διαφορετική. Όταν την εξέτασε γιατρός που είχε της συστήσει ο Τζακ Νίκολσον, διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είχε υποστεί καταστροφή των μυών των άκρων, ενώ παράλληλα είχε κήλη δίσκου οσφύος. Η Ντάνινγκ εισήχθη στο νοσοκομείο. Για να  αποφύγει το χειρουργείο, έκανε ενέσεις, οι οποίες την καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι. Τελικά, χειρουργήθηκε και παρέμεινε στο νοσοκομείο για έναν χρόνο, μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να σταθεί ξανά στα πόδια της.

 

Η επιστροφή

Για περισσότερο από μια δεκαετία, η Ντάνινγκ δεν απασχόλησε τα φώτα της δημοσιότητας. Το 2003 άρχισε να επικοινωνεί με τους φαν και να κάνει δημόσιες εμφανίσεις σε θέατρα. Το 2007 επέστρεψε δυναμικά στη μεγάλη οθόνη με τις ταινίες «Grindhouse» και «Halloween».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

«Δεν πέθανα ακόμα… Για σέρβις ήρθα». Το χιούμορ του Ζαμπέτα όταν νοσηλεύτηκε βαριά ασθενής, «αφού είχε καπνίσει 3 εργοστάσια τσιγάρων»
«Θα τον αποχαιρετήσουμε με όλη μας τη δύναμη». Η συναυλία μνήμης για τον Φρέντι Μέρκιουρι λίγους μήνες μετά τον θάνατό του. Ποιοι μεγάλοι καλλιτέχνες τραγούδησαν

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα