Νέα έρευνα για την υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ

Νέα έρευνα για την υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης, και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) καθηγητής Βασίλης Καρδάσης, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, στο αμφιθέατρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, "Γεώργιος Ζουγανέλης". Μεταξύ άλλων, η Συμφωνία προβλέπει την εξασφάλιση από το Ε.Α.Π. 20 υποτροφιών ετησίως σε κρατουμένους, για σπουδές σε προπτυχιακά προγράμματα και τη διασφάλιση 20 επιπλέον θέσεων, τα δίδακτρα των οποίων θα καλύπτονται απ΄ το Υ.Δ.Δ.Α.Δ.. Παράλληλα σχεδιάζεται η ένταξη σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Δημόσιας Διοίκησης του ΕΑΠ, κατεύθυνσης αντεγκληματικής και σωφρονιστικής πολιτικής, όπου θα μπορούν να φοιτούν παράλληλα και υπάλληλοι των φυλακών. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Παραγγελία έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Σε τι αφορά η έρευνα

Νέα έρευνα για την υπόθεση της υποκλοπής αλληλογραφίας αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο υπουργός ζητά απο την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, ενώ της διαβίβασε δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης τους. 

Οι πράξεις που θα ερευνηθούν είναι παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου.

Η εξέλιξη αφορά στην υπόθεση υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του συμβούλου της Επικρατείας, ο οποίος μετέχει και στην Ολομέλεια για τις τηλεοπτικές άδειες. Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να ανακαλυφθούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα